Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muo

"Spali me u srcu", scenski portret don Branka Sbutege

don branko sbutega
arhiva
08.12.2011.
u 15:31

Portret će predstaviti umjetnici Goran Matović, Vesna Tominac Matačić, Boris Svrtan, Željka Čorak, Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević i Dobroslav Silobrčić

Teatar poezije priređuje scenski portret don Branka Sbutege pod naslovom  "Spali me u srcu" u utorak 13. prosinca od 20 sati u Muzeju za umjetnost i obrt. Scenski portret poznatog župnika i zagovornika jezika ljubavi predstavit će umjetnici Goran  Matović,  Vesna Tominac Matačić, Boris Svrtan, Željka Čorak, Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević i Dobroslav Silobrčić kroz živi govor kroz fragmente Sbutegina djela. Prikazat će se i filmski zapis don Brankova  svjedočanstva o ljubavi i mržnji, o životu i smrti. 

Don Branko Sbutega filozof je i pisac, veličanstveni govornik, čovjek pobune, građanin koji nije "upucao svoju savjest“.  Nataša Marković, urednica knjige  "Don Branko Sbutega - Kurosavin nemir svijeta", u predgovoru knjige pod  naslovom "Pobunjena otmenost" piše: "Ta vrsta ljudi nije ugodna ni za crkvu, ni za državu, ni za sebe ni za prijatelje. Oni uvijek iznova, na dramatičan način, postavljaju pitanje spontanosti i organiziranosti, pojedinca i kolektiva, istine i laži, života i smrti".

Živio je u ludom vremenu u kome u  je teško bilo biti normalan. Slavljen i hvaljen kao vjesnik nade, osporavan i protjerivan kao Drugi, ostao je "glas koji je govorio istinu, ali ga nisu slušali“.

Cijana je ulaznice  30 kuna.

Komentara 2

VI
vidimškoj
15:55 08.12.2011.

Svečenik broj 1. u Hrvatskoj a Don Grubišić broj 2. Šteta šta nas je tako rano napustija.

MI
mica1111
16:00 08.12.2011.

...to je bio divan čovjek...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije