Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krađa

Slike ukradene pred nosom trojice stražara

picasso
21.05.2010.
u 20:24

Više od pola milijarde eura vrijedne su slike Picassa, Matissa, Braquea, Modiglianija i Legera što ih je još nepoznati lopov ukrao u četvrtak u noći iz pariškoga Muzeja moderne umjetnosti!

Više od pola milijarde eura vrijedne su slike Picassa, Matissa, Braquea, Modiglianija i Legera što ih je još nepoznati lopov ukrao sa srijede na četvrtak iz pariškoga Muzeja moderne umjetnosti! Dok se čuvari, istražitelji i zaposleni u muzeju čude zašto se alarmi nisu oglasili, policija procjenjuje da će ubrzo stići zahtjev za otkup tih vrijednih slika, ili će pak one biti sklonjene na duže vrijeme prije negoli bude ponuđene na prodaju.

Likovni kritičari smatraju da su djela ukradena za nekoga privatnog kolekcionara i da slike nikad neće biti ponuđene na prodaju jer su predobro poznate. Policija misli da će lopovi pričekati s bilo kakvom ponudom, jer sada svi traže otuđene slike. Sada pomno istražuju svaki trag koji je mogao ostaviti maskirani lopov kojega je snimila sigurnosna kamera kako se uvlači kroz razbijeni prozor muzeja. Sofisticirano izvedenu krađu smatraju djelom grupe, a ne pojedinca. No nitko, kažu, zapravo neće moći ništa s tako poznatim djelima!

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:47 21.05.2010.

Jedini razlog zašto bi ovaj članak mog\'o biti svrstan pod rubrikom -kultura, je \"kulturno\" izvedeno otuđenje dobara, na što mi ne preostaje drugo nego da uzviknem:\" Bravo Sean Connery i Catherine Zeta Jones.\" (C;

MP
Mr.Pravda
00:04 22.05.2010.

svaka cast tipu ili tipovima

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:55 22.05.2010.

\"No nitko, kažu, zapravo neće moći ništa s tako poznatim djelima!\" BRAVO pametnom novinaru!!! Pa nisu ih maznuli da ih prodaju u nedjelju na Britancu!!! Još i kako se mogu upotrijebiti tako poznata djela. Objesiš ih doma na zid... i uživaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije