Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Slike ukradene pred nosom trojice stražara

Više od pola milijarde eura vrijedne su slike Picassa, Matissa, Braquea, Modiglianija i Legera što ih je još nepoznati lopov ukrao u četvrtak u noći iz pariškoga Muzeja moderne umjetnosti!
21. svibnja 2010. u 20:24 4 komentara 2 prikaza
picasso

Više od pola milijarde eura vrijedne su slike Picassa, Matissa, Braquea, Modiglianija i Legera što ih je još nepoznati lopov ukrao sa srijede na četvrtak iz pariškoga Muzeja moderne umjetnosti! Dok se čuvari, istražitelji i zaposleni u muzeju čude zašto se alarmi nisu oglasili, policija procjenjuje da će ubrzo stići zahtjev za otkup tih vrijednih slika, ili će pak one biti sklonjene na duže vrijeme prije negoli bude ponuđene na prodaju.

Likovni kritičari smatraju da su djela ukradena za nekoga privatnog kolekcionara i da slike nikad neće biti ponuđene na prodaju jer su predobro poznate. Policija misli da će lopovi pričekati s bilo kakvom ponudom, jer sada svi traže otuđene slike. Sada pomno istražuju svaki trag koji je mogao ostaviti maskirani lopov kojega je snimila sigurnosna kamera kako se uvlači kroz razbijeni prozor muzeja. Sofisticirano izvedenu krađu smatraju djelom grupe, a ne pojedinca. No nitko, kažu, zapravo neće moći ništa s tako poznatim djelima!

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • -obrisani-:

  Jedini razlog zašto bi ovaj članak mog\'o biti svrstan pod rubrikom -kultura, je \"kulturno\" izvedeno otuđenje dobara, na što mi ne preostaje drugo nego da uzviknem:\" Bravo Sean Connery i Catherine Zeta Jones.\" (C;

 • Mr.Pravda:

  svaka cast tipu ili tipovima

 • Avatar ludi kekec
  ludi kekec:

  \"No nitko, kažu, zapravo neće moći ništa s tako poznatim djelima!\" BRAVO pametnom novinaru!!! Pa nisu ih maznuli da ih prodaju u nedjelju na Britancu!!! Još i kako se mogu upotrijebiti tako poznata djela. Objesiš ih doma na zid... i uživaš.