Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven Knezović

'Tri, četiri godine na ratištu daju materijala za 400 života'

Slaven Knezović
Foto: Boris Ščitar
16.04.2015.
u 08:46

Poznati glumac ove jeseni producira film "Mrtve ribe plivaju na leđima" čiji je redatelj Kristijan Milić

Gllumac Slaven Knezović ove jeseni se, nakon 21 godine vraća se u rodni Mostar, no s filmskom ekipom jer snima film "Mrtve ribe plivaju na leđima” prema istoimenoj knjizi Josipa Mlakića.

Ovo mu je najvažniji projekt u karijeri, a želi napraviti iskorak i okušati se kao producent. “Mrtve ribe plivaju na leđima” zbirka je s 15 priča koje se događaju u poratnim godinama u bosanskohercegovačkoj provinciji, a čija je jedina poveznica bizarno samoubojstvo koje je zapanjilo gradić. Redatelj je njegov stari prijatelj, Kristijan Milić s kojim je snimao  filmove “Živi i mrtvi” i “Broj 55”.

Knezovića javnost najprije prepoznaje po ulogama policajaca i kriminalaca, a rat mu nije nimalo stran.

" Rat me je presjekao u najljepšim godinama, bio sam student glume na sarajevskoj akademiji. Imao sam sreće i vratio sam se na akademiju, ali u Zagrebu. To je bio moj spas. Sav taj nakupljeni stres, koji je normalan u ratnim uvjetima, kanalizirao sam i izbacio iz sebe kroz glumu. Gluma je terapija, i to jedna od jačih. Ostavljao sam tragove onog što sam proživio u svojim ulogama i provukao sam to kroz sebe na najljepši mogući način. Iz najdubljeg blata niče najljepši cvijet. Ali, ima još materijala. Tri, četiri godine na ratištu daju ti materijala za 400 života. Ono što tamo doživiš u jednom danu inače čovjek, i to čovjek koji vodi uzbudljiv život, neće proživjeti ni za 70 godina", kaže Knezović, a cijeli intervju pročitajte na portalu Express.hr.

>> Plašim se da kao policajac ne budem osramoćen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije