Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Premijera Eve Braun i novi Rebel Star uskoro u Teatru&TD

MIlan Glavaški
Foto: arhiva
1/3
05.10.2012.
u 11:21

Nakon što je Milan Glavaški sa svojim Rebel Star polako postao stalni gost Zagreba, dolazi i sa svojim matičnim bendom - legendarnu bečejsku grupu Eva Braun osnovali su 1989. godine Vаsović i Dolinkа, a uskoro im se pridružio i Glavaški

Prvi zagrebački nastup bečejske grupe Eva Braun i promocija novog albuma Rebel Stara, održat će se u subotu, 13. listopada u atriju Teatra &TD. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Nakon što je Milan Glavaški sa svojim Rebel Star polako postao stalni gost Zagreba, dolazi i sa svojim matičnim bendom. Legendarnu bečejsku grupu Eva Braun osnovali su 1989. godine Gorаn Vаsović i Petаr Dolinkа, a uskoro im se pridružio i Glavaški.

Debi аlbum "Prisluškivаnjа" izdali su 1992., nа tridesetogodišnjicu izlаskа prvog singlа Beatlesа, koji su imаli velik utjecаj nа stvаrаlаštvo grupe. Drugi album pod nazivom "Pop Music" izlazi 1995. godine i ostaje zabilježen kao jedno od najznačajnijih izdanja devedesetih godina na ovim prostorima. Eva Braun je prvi put imala veliki hit, pjesmu "Sasvim Običan Dan", koji grupi otvara prolaze do šire publike. Nakon turneje koja je uslijedila po objavljivanju albuma "Pop Music", Milan Glavaški napušta bend koji do 2007. godine djeluje u izmijenjenoj postavi i snima albume "Heart Core" i "Everest". Godine 2007. vraćaju se originalni članovi i Eva Braun nastavlja s koncertima, a 2011. izdaje još uvijek aktualan album "Playback". Danas se smatraju jednom od najutjecajnijih vojvođanskih grupa 90-ih godina, a njihov zarazan pop rock zvuk početkom 90-ih započinje pop rock revival i u ostatku zemlje. Izuzetno smo sretni što ćemo ih nakon više od 20 godina karijere imati prilike prvi put čuti u Zagrebu gdje donose presjek cijele karijere i brdo gitarskih pop rock hitova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije