Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPORUKA

Pogled na Europu i njezine vrijednosti

percepcija
arhiva
24.04.2010.
u 14:02

Povijesni pogled na Europu, Europa i svijet, smisao i vrijednosti buduće Europe – to su bile tri glavne teme rasprava na simpoziju koji su u Zagrebu priredile europske i hrvatske institucije.

Povijesni pogled na Europu, Europa i svijet, smisao i vrijednosti buduće Europe – to su bile tri glavne teme rasprava na simpoziju koji su u Zagrebu priredile europske i hrvatske institucije ne bi li se razbistrili mnogi pojmovi što i dalje mute odnose između etablirane 'stare' Europe okupljene u EU i još uzavreloga, povijesno i suvremeno sukobima interesa velikih sila opterećenoga europskoga jugoistoka koji teži ući u EU.

Građa sa simpozija objavljena je u dvojezičnoj, hrvatsko-francuskoj knjizi 'Percepcija Europe' (Litteris, ur. Dražen Katunarić, prev. Marija Bašić). Korisno izdanje donosi pregršt tekstova koji potiču na nova promišljanja svih aspekata složenoga pojma europeizma. O 25-stoljetnoj baštini europskih vrijednosti piše Alfonso Mattera-Ricigliano, o Europi i njezinim višestrukim jugoistočnim granicama Drago Roksandić, o Mediteranu na pragu novog tisućljeća Predrag Matvejević, o ulozi medija u oblikovanju europskoga javnog mnijenja Philippe Dessaint..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije