Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađenje večeri

Oteo Oscara Chadwicku Bosemanu

MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL
26.04.2021.
u 07:26

U povijesti Oscara samo su dva puta nagrade dodijeljene posthumno

Anthony Hopkins je osvojio Oscara za najbolju mušku glavnu ulogu za utjelovljenje dementnog starca u filmu "Otac" i time postao najstariji dobitnik Oscara za glumu. Tek je godinu stariji od prethodnog 'rekordera' Christophera Plummera.

Popularni glumac nije prisustvovao svečanoj ceremoniji pa nije uspio održati pobjednički govor. Ovom 83-godišnjem glumcu ovo je drugi Oscar u bogatoj karijeri, a prvog je osvojio još 1994 za ulogu u filmu "Kad jaganjci utihnu". Osim ove dvije pobjede, bio je nominiran još dva puta u kategoriji najboljeg glumca i dva puta u kategoriji sporednog glumca.

Ovogodišnja dodjela bila je po mnogočemu drugačija od dosadašnjih, a između ostalog se razlikuje i po tome što je dodjela zlatnog kipića za najbolju mušku glavu ulogu stavljena na sam kraj emisije. Hopkinsova pobjeda smatra se i najvećim iznenađenjem večeri, piše Variety, jer se očekivalo da će nagrada posthumno pripasti glumcu Chadwicku Bosemanu, najpoznatijem kao prvom crnom superjunaku. U povijesti Oscara samo su dva puta nagrade dodijeljene posthumno i to Peteru Finchu 1977. i Heathu Ledgeru 2009. godine.

Komentara 2

DU
Deleted user
09:44 26.04.2021.

nit je oteo nit je ovo iznenadjenje, black panther je smece od filma a hopkins u zivotu nije snimio los film.

FI
Filius
11:18 26.04.2021.

Black panther je uistinu smeće od filma. Vjerujem da je glumac poživio mogao je imati zavidnu karijeru, ali budimo realni. Nominiran je samo zato jer je bio crn i zato što mu je film zaradio dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije