Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po Franzu Kafki

Nikša Arčanin u Preobrazbi 30. put na sceni HNK Split

Preobrazba, r. Ivan Plazibat, HNK Split
arhiv HNK Split
19.02.2013.
u 16:38

Glasovitu pripovijetku Franza Kafke o činovniku koji se jednog jutra probudio iz nemirnih snova preobražen u golemog kukca dramatizirao je i na scenu postavio redatelj Ivan Plazibat

Dramska predstava Preobrazba svojom će izvedbom na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split u srijedu, 20. veljače (u 19 sati) zabilježiti zavidnu brojku od 30 izvedbi u manje od godinu dana od premijere. Glasovitu pripovijetku Franza Kafke o činovniku koji se jednog jutra probudio iz nemirnih snova preobražen u golemog kukca dramatizirao je i na scenu postavio redatelj Ivan Plazibat, a upečatljivu je  ulogu ostvario mladi glumac Nikša Arčanin. 

On u predstavi tumači  glavnu ulogu Gregora Samse, dok se u ostalim se ulogama pojavljuju Nikola Ivošević, Tajana Jovanović, Andrea Mladinić, Nenad Srdelić i Vicko Bilandžić. Preobrazba je već na premijeri doživjela odličan prijem od publike, a glumačko ostvarenje Nikše Arčanina popračeno je komplimentima tipa:  „zapanjujuću fizičku transformaciju“ koja „nije iz njegove kreacije uklonila ni izražavanje dubokih emocija“. Preobrazba je, osim na matičnoj Sceni 55 splitskoga HNK, gostovala i u HNK Šibenik, te na festivalima Gavelline večeri i Gumbekovi dani.

Osim redatelja Plazibata, autorski tim predstave čine scenograf Ozren Bakotić, kostimografkinja Petra Dančević, skladatelj Gordan Tudor, Maja Marjančić koja je kreirala scenski pokret, te oblikovatelji svjetla i tona Miroslav Mamić i Željko Mravak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije