Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Najpoznatiji ulični umjetnik odao počast zdravstvenim radnicima

Tajanstveni britanski umjetnik Banksy odao je priznanje zdravstvenim radnicima novim djelom u općoj bolnici Southampton, a platno čija je slika objavljena na njegovu Instagramu u srijedu postavljeno je kao priznanje zaposlenicima te bolnice u borbi protiv koronavirusa.
07. svibnja 2020. u 12:29 1 komentara 74 prikaza
Foto: Instagram

Slika prikazuje malog dječaka u majici kako kleči pokraj kante za smeće. On je svoje uobičajene heroje igračke Batmana i Supermana, koji su odbačeni u kanti, zamijenio novim herojem - medicinskom sestrom. 

glumica oplela po mjerama "Može se u crkvu pa i igrati nogomet bez distance, ali kazališta se ne otvaraju?"

Poput Supermana i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice, kapu i pregaču sa znakom crvenog križa, što je jedini element u boji na crno-bijelom platnu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . Game Changer

Objavu dijeli Banksy (@banksy)

Prema BBC-iju, umjetnik je uz platno ostavio poruku bolnici u kojoj piše "Hvala na svemu što činite. Nadam se da će malo razvedriti prostor, iako je crno-bijelo."

Platno veličine četvornog metra "Prekretnica" ostat će u bolnici do jeseni i potom će biti ponuđeno na dražbi, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju.

Ravnateljica bolnice Paula Head kazala je da su svi u bolnici zahvalni na platnu.

galerija siva Otvara se prva online izložba grafita AKC Medika

Anonimni umjetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • Avatar SandraEE79
    SandraEE79:

    w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b