Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profil objavio roman o odrastanju

Najnoviji roman Elene Ferrante "Lažljivi život odraslih" u hrvatskim knjižarama

VL
Autor
Denis Derk
01.09.2020.
u 13:23

U Hrvatskoj je do sada prodano 45.000 primjeraka knjiga tajnovite talijanske autorice Elene Ferrante

U hrvatske knjižare prvog dana rujna stigao je novi roman tajnovite talijanske autorice Elene Ferrante "Lažljivi život odraslih" u prijevodu Ane Badurine i izdanju Profila. Uvjerljiva priča o odrastanju mlade Napuljke Giovanne koja živi okružena obiteljskim lažima i tajnama istodobno je objavljena u dvadeset i osam zemalja. 

Govoreći o svom najnoijem romanu u intervjuu koji je dala prevoditeljima i knjižarima iz zemalja koje sudjeluju u zajedničkom lansiranju knjige, Elena Ferrante je istaknula: „Kad sam bila dijete, bila sam lažljivica i često su me kažnjavali zbog laži. Oko četrnaeste sam, nakon brojnih poniženja, odlučila odrasti i prestati lagati. Ali polako sam shvatila da su moje dječje laži bile primjena mašte, dok su odrasli, koji su se toliko protivili lažima, lagali sebi i drugima tako prirodno, kao da je laž temeljno sredstvo da bi čovjek bio dosljedan, da bi poprimio smisao, da bi izdržao usporedbe s bližnjima, da bi djeci bio mjerodavan uzor. Dijelom tog mojeg mladenačkog dojma hranila se Giovannina priča.”

Romani sjajne talijanske autorice dosad su prodani u milijunima primjeraka diljem svijeta, objavljuju se u više od 40 zemalja, a samo u Hrvatskoj prodani su u impresivnih 45 tisuća primjeraka, navode iz Profila.

Serijal "Genijalna prijateljica", čiji je prvi nastavak objavljen u studenom 2016., od svojeg je izlaska među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj što ga čini i izdavačkim fenomenom.

"Lažljivi život odraslih" je i prvi roman Elene Ferrante nakon serijala "Genijalna prijateljica".

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana "Mučna ljubav" 1992. 

Na hrvatskom su dosad objavljeni prijevodi njezinih romana "Dani zaborava" i "Mučna ljubav" te tetralogije koju čine romani: "Genijalna prijateljica", "Priča o novom prezimenu", "Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju" te "Priča o izgubljenoj djevojčici", a koja joj je donijela svjetsku slavu. Po serijalu "Genijalna prijateljica" snimljena je i serija u produkciji HBO-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije