Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ORFEJEV SPJEV'

Munir Vejzović predstavio se sisačkoj likovnoj publici

munir vejzović
Boris Ščitar
29.11.2013.
u 20:25

Uz idilične prizore, na izložbi prevladava tematika cirkusa

Izložbom "Orfejev pjev", sisačkoj se likovnoj publici prvi put predstavio ugledni slikar i kipar Munir Vejzović. U Gradskoj galeriji Striegl izložio je izbor od tridesetak radova iz svog najnovijeg opusa.

Otvarajući izložbu, akademik Tonko Maroević je napomenuo kako su se u prostoru galerije srela dva velika umjetnika, naš najstariji akademski slikar Slavo Striegl, čije ime galerija nosi, te mlađi Munir Vejzović, koji ipak imaju nešto zajedničko. To je nastavak tradicije u likovnim tehnikama modernog, odnosno postmodernog slikarstva. Dodao je kako izložba nudi samo djelomičan uvid u neke aspekte i aktualne tendencije Vejzovićeva rada. Uz idilične prizore, na izložbi prevladava tematika cirkusa, pa je prvi put izloženo i ulje na platnu velikog formata pod tim nazivom.

- Cirkus je uspomena koja traje i nadživljava ljudsko življenje. Tama koja obasjava i objašnjava ljudsko postojanje što ga je sam čovjek izmislio. Sjetite se djetinjstva. Od tuda potječe moć zbilje i lakoumnosti naravi ljudske.Još uvijek nismo izmislili ljepši san - rekao je Munir Vejzović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije