Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K.U.N.S.

Jazzeri Art Pollution Trija sviraju u Rijeci

Art pollution trio
arhiva
28.12.2011.
u 15:21

Stvaraju glazbu koja spretno izbjegava trendovsku mašineriju. Željeli su osobno steći uvid u puno šire područje umjetničkog izražavanja od onoga što im je pružalo dosadašnje iskustvo i obrazovanje

Individualci riječke jazz-scene Zoran Majstorović na gitari, Rajko Ergić na bubnjevima i sopran saksofonu te Denis Razz (alt i tenor saksofon, flauta i vokal) nastupaju u riječkom K.U.N.S.-u u četvrtak 29. prosinca u 21 sat. Okupili su se u Art Pollution Trio i stvaraju glazbu koja spretno izbjegava trendovsku mašineriju.

Željeli su osobno steći uvid u puno šire područje umjetničkog izražavanja od onoga što im je pružalo dosadašnje iskustvo i obrazovanje. Naime, atmosfera totalne artističke dekadencije i bagatelizacije umjetnosti i općenito svega u umjetničkom djelovanju pojedinca ili grupe, zatomljivanje svega što je izazovno, prirodno, nesputano i izvan granica tolerancije, strogo “ziheraštvo“ u glazbi i glazbenom izražavanju, klišeizacija, reprodukcija, idolopoklonstvo i sve ostale nepoželjne a tako intenzivno prisutne pojave na aktualnoj glazbenoj i inim scenama, uvjetovali su da ova tri kreativna glazbenika krenu beskompromisno, bez predrasuda i iznova istraživati mogućnosti svojih instrumenata, preuređivati koncepte zajedničkog improviziranja, razvijati potrebu za stvaranjem novih sonornosti, da prihvate izazove svježih, smjelih kompozicijskih struktura, drugim riječima poveli su se idejom da budu iskreni i otvoreni u onome što rade, prvenstveno prema sebi samima a i prema slušateljstvu, da se izražavaju nesputano i spontano i da se potpuno stave u funkciju glazbe koju stvaraju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije