Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VBZ-ov natječaj

Izabrano dvanaest polufinalista natječaja za najbolji neobjavljeni roman

Marina Vujčić pobjedila na VBZ-ovom natječaju 2015. godine
Foto: Petar Glebov/PIXSELL.
VL
Autor
Denis Derk
06.05.2020.
u 13:55

VBZ je objavio dvanaest polufinalista svog tradicionalnog natječaja za najbolji neobjavljeni roman čija je nagrada 100.000 kuna

VBZ-ov žiri koj je radio u sastavu Zoran Ferić (predsjednik žirija), Vanja Kulaš, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić izabrao je dvanaest polufinalista nagrade za najbolji neobjavljeni roman vrijedne 100.000 kuna.

U finale su ušli romani pod radnim naslovom AEROX23, Pisma iz Vinogradske, Zagorski Dubrovnik, Albert, Crveni celofan, Da volim, Ostalo je šutnja, Dobra devojka, GHOSTarbajterS, Vraćanja, Pavelova prva ljubav i Sampas. Svi su rukopisi na natječaj pristigli pod šifrom. 

Do 10. veljače 2020., do kada je bio otvoren natječaj, zaprimljena su 82 rukopisa pod šifrom, koji konkuriraju za nagradu koju izdavačka kuća V.B.Z. dodjeljuje već šesnaesti put.

Osim novčane nagrade od sto tisuća kuna, autoru pripada i pravo na objavu književnog djela te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži i ponovi uspjeh dosadašnjih dobitnika.

Nagradu V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine od 2002. do 2019. godine dobili su „Živi i mrtvi“ Josipa Mlakića, „Wonderland“ Marinka Koščeca, „Escajg za teletinu“ Jelene Marković, „Koljivo“ Davora Špišića, „Kad je bio juli“ Nure Bazdulj Hubijar, „Pravi se da ovo nisi vidio“ Hrvoja Šalkovića, „Nula nemo“ Svjetlane Gjoni, „Beograd za pokojnike“ Predraga Crnkovića, „Proljeće u Karolinentalu“ Dragana Pavelića, „Vođa“ Aleksandra Novakovića, „Naročito ljeti“ Ankice Tomić, „Brdo“ Ivice Prtenjače, „Susjed“ Marine Vujčić, „Knjiga žalbe“ Ivice Ivaniševića, „Specijalna potreba“ Lade Vukić, „Divljakuša“ Marine Šur Puhlovski te „Katarina, Velika i Mala“ Olje Knežević.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SandraEE79
SandraEE79
23:30 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije