Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMSKI KLASICI

Gdje su glumci koji su osvojili generacije u 'Jelenku'

02.01.2009.
u 17:25

Snimljena prije gotovo trideset godina, dječja serija “Jelenko” očarala je brojne generacije. A kako vrijeme prolazi privlačnost serijala ne jenjava već je ponovnim prikazivanjem u udarnom terminu na Drugom programu HTV-a uz male ekrane opet prikovala brojnu publiku.

Nitko u glumce
Ivo, Pero, Jelica i ostali prijatelji laneta Jelenka koji su u seriji 1980. igrali kao djeca, danas su odrasli ljudi. Nitko od njih nije postao filmski glumac, ali potrudili smo se saznati gdje su danas i kakve im je uloge skrojio život. Dvojica od njih, Zvonko Grdić i Milan Luketić koji su u seriji utjelovili Ćiru i Peru, za svoje su uloge “regrutirani” iz škole u Zagorju Ogulinskom.

– U školu je došao redatelj serije Obrad Gluščević i izabrao mene i Milana. Snimanja su bila naporna, ali lijepa, a s radošću se sjećam Špire Guberine – kaže Zvonko Grdić poznatiji kao serijski Ćiro.

Iako je imao želju, financije su ga spriječile da postane glumac, pa danas i dalje živi u svojemu mjestu i djelatnik je HŽ-a. Njegov sumještanin Milan Luketić ili Pero, živi u Italiji gdje ima svoju građevinsku tvrtku.

– Nije nam bilo lako, snimalo se u Sloveniji i u Gorskom kotaru, selili smo se s ekipom po setovima, a i tekst je trebalo učiti – prisjetio se Luketić.

Planira se susret
Svi od reda naturščici, neka djeca-glumci izabrana su u Bosni i Hercegovini, a jedna od njih je i Ljubica Šantić koja je glumila Crnu Anku. Danas živi u Bihaću i profesorica je hrvatskog jezika.

– Rat je kriv što nisam postala glumica, ali imam upečatljivo iskustvo “Jelenka” za cijeli život! – razdragano je rekla Ljubica.

Bivši mali glumci danas nisu u kontaktu, ali znaju da Željko Kovačević koji je glumio Jocu živi u Srbiji, a Elmira Ramakić koja je glumila Jelicu živi u Austriji i ima troje djece. No potaknuti interesom za njih planiraju to promijeniti i organizirati zajednički susret ne bi li se prisjetili najljepših dana djetinjstva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije