Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Film o legendarnoj Mici Trofrtaljki u Dokukinu

Program ''Ikone i legende'' odaje počast "Youtube-herojima" našeg doba. Među njima je i Mica Trofrtaljka, legenda jugoslavenske trash-folk scene
27. svibnja 2011. u 14:21 9 komentara 210 prikaza
Mica
Foto: arhiva VL

Mica Trofrtaljka, legenda jugoslavenske trash-folk scene 70-ih, ima i svoj dokumentarac ''Mica i okolne priče'’. Nakon 13 filmova u kojima je sudjelovala, kao što su ‘'Šuti, bolan, erotika'’ i ‘'Vid’ čune, prava pionirska'’, srpski redatelj Milan Nikodijević posvetio joj je dokumentarni tretman koji se može pogledati od 3. lipnja u Dokukinu Croatia.

U programu nazvanu '‘Ikone i legende'’ odaje se počast  "Youtube-herojima" našeg doba. Bit će prikazan kratki film "Realnosti odjebi!" redatelja Nemanje Vojinovića o srpskom dr. Protiću alias Jaganjcu te petominutna bugarska minijatura Borisa Despodova ‘'Tulibu Dibu Dauchyu'’ o globalnom fenomenu Valentini Hasan koja se na Bugarskom idolu proslavila vlastitim osebujnim prepjevom hita Mariah Cary pod nazivom ‘'Ken Lee'’.

Milice Ostojić, aka Mice Trofrtaljke, trash-ikone sedamdesetih, sjećaju se svi stariji, a uz Eurokrem, Cocktu i Pipi, Mica je bila nezaobilazan dio pop-ikonografije bivše SFRJ. Suknjom skraćenom na tri frtalja i lascivnim tekstovima pjesama, čije ključne riječi počinju slovom k, a nisu ono što mislite (''Predem vunu i kučinu'', ''Drž’ se ćeri čvrstog kursa'', ''Guram, guram'') dosegla je estradne vrhove. Njezin prvi hit ‘'Davorike Dajke'’ cenzorska je komisija proglasila šundom, ali je ipak prodan u nevjerojatnih 400.000 primjeraka.

U ovom konceptualnom filmu koji vizualno priziva film ‘'Zdravi ljudi za razonodu'’ Karpa Godine, Mica govori o svom bogatom životu, prisjećajući se ključnih trenutka u svojoj karijeri. I, naravno, pjeva!

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
KONFERENCIJA BJELOVAR:„Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva”
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • chemica:

  Tako će i za tridesetak godina neki \"umjetnik\" napraviti dokumentarac o Avi Karabatić. Jezovita pomisao. Ubijte me odmah!

 • -obrisani-:

  hahaha šta je ovo ??? Rubrika kultura ili ? hahaha nemreš vjerovati s čime nas bombardiraju !

 • Avatar alien79
  alien79:

  Šta je ovo, dosta ove srbadije više