Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elijahova stolica

Elijahova stolica najbolja predstava ovogodišnjeg BITEF-a

SvetozarCvetković u sceni iz Elijahove stolice
arhiva VL
14.10.2011.
u 13:37

„Elijahova stolica“ bavi se ratom u bivšoj Jugoslaviji. Rat je na kompletan, politički, emotivan i intelektualan način objašnjen kroz osobnu sudbinu stranca u potrazi za svojom prošlošću.

U ciklusu europskog kazališta Zagrebačko kazalište mladih ugostit će Jugoslovensko dramsko pozorište s dvije predstave „Rođeni u Yu“ u režiji Dine Mustafića, u nedjelju 16. listopada, te „Elijahovu stolicu“ Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića, u ponedjeljak 17. listopada. Obje predstave počinju u 20 sati.

Gostovanje otvara predstava „Rođeni u Yu“ u kojoj glumci ispituju i definiraju svoje dojmove pred publikom u ispovjednom tonu. Veliku važnost ima emotivna i povijesna povezanost koja je slojevita i različita za sve generacije glumaca, a samim time i za generaciju publike koja gleda predstavu. U predstavi glume Marko Baćović, Slobodan Beštić, Predrag Ejdus, Mirjana Karanović, Anita Mančić, Branka Petrić, Anđelka Simić, Milena Vasić, Radovan Vujović i Goran Jevtić.

Drugog dana gostovanja hrvatska će publika vidjeti najbolju predstavu na ovogodišnjem BITEF-u, prema glasovima stručnog žirija. „Elijahova stolica“ bavi se ratom u bivšoj Jugoslaviji. Rat je na kompletan, politički, emotivan i intelektualan način objašnjen kroz osobnu sudbinu stranca u potrazi za svojom prošlošću. U predstavi glume Svetozar Cvetković, Vlastimir Đuza Stojiljković, Maja Izetbegović, Jelena Trkulja, Renata Ulmanski i Bane Jetvić.

Zagrebačko kazalište mladih 2006. pokrenulo je ciklus europskog kazališta koji predstavlja najaktualnija europska ostvarenja. Namjera je istoimenog projekta približiti zagrebačkoj publici zbivanja na suvremenoj europskoj kazališnoj sceni.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije