Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera filma

Dokumentarni film Nebojše Slijepčevića o ansamblu Lado na HRT3

VL
Autor
Denis Derk
29.04.2020.
u 11:38

Dokumentarac nagrađivanog filmskog autora Nebojše Slijepčevića snimljen je povodom sedamdesetog rođendana ansambla Lado

Na trećem programu Hrvatske televizije danas će na Svjetski dan plesa biti prikazan dokumentarni film o ansamblu LADO Nebojše Slijepčevića pod nazivom "70". Film će biti emitiran u 18,55 sati. 

Filmom se obilježava sedam desetljeća postojanja jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj. Filmom se prati život ansambla, ali ne na sceni, nego izvan nje. Život složenog kolektiva prati se kroz tri usporedne priče o prvaku ansambla Dubravku Radiću, solistici Petri Matutinović i glazbeniku solistu Mladenu Kosovcu. 

Četvrta priča prikazuje pripremu i odlazak Ansambla na ljetnu turneju, uključujući sve izazove s kojima se prije koncerta susreće umjetničko, tehničko i upravljačko osoblje.

Izradu 50-minutnog filma, koji je financiralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, pokrenuo je donedavni ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo, a realizirala ga je aktualna ravnateljica Ileana Jurin Bakotić. Snimanje filma odvijalo se u nekoliko gradova u Hrvatskoj, a sve pod palicom nagrađivanog Nebojše Slijepčevića, redatelja, producenta i scenarista.

„Radio sam već nekoliko "backstage" filmova, volim taj žanr i gledati, i snimati. Ali svaki kolektiv je različit, i bilo je iznimno zabavno provoditi vrijeme iza pozornice i otkrivati tajne Lada. Vjerujem da će se publika osjećati kao što sam se i ja osjećao – kao netko tko ima priliku zaviriti u jedan svijet koji mu je tajan, nov i uzbudljiv. Upravo sam prateći vlastitu prirodnu znatiželju pristupio snimanju. Osobno nemam nikakav talent za izvođenje i zato se neizmjerno divim svim Ladovim izvođačima, ljudima koji mogu svirati čak i na loncima poput Mladena ili kao Dubravko i Petra koji ozlijeđeni mogu izvesti stvari koje ja ne bih mogao niti kad sam potpuno zdrav.“, rekao je Nebojša Slijepčević. 

„70“ je nastao u umjetničkoj organizaciji Paradoks, izvršna producentica je Tina Tišljar, direktor fotografije Miran Krčadinac, snimatelj zvuka Dino Ljuban, montažerka je Iva Kraljević, montažer glazbe Luka Gamulin, za montažu i miks zvuka bio je zadužen Tihomir Vrbanec, snimatelji koncerata su Iva Kraljević i Bojan Mrđenović, gimbalom je snimao Avik Shanich, za rasvjetu se pobrinuo VUX. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar CarolVP82
CarolVP82
23:18 03.05.2020.

w︆︅︆w︆︅︆­w︆︅︆.︆︅︆­l­o︆︅︆v︆︅︆­e︆︅︆x︆︅︆x︅︆︆.︆︅︆­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

Avatar NancyUI75
NancyUI75
23:09 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije