Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratka priča

Dobitnike nagrada objavit ćemo 31. svibnja u hotelu Palace

PXL_120430_1231
PIXSELL
21.05.2012.
u 15:00

Kratka priča Večernjeg lista uskoro slavi pola stoljeća, a na svečanosti priče objavljujemo imena dobitnika vrijednih nagrada

Večernji list tradiciju kratke priče njeguje već gotovo pola stoljeća. Te daleke 1964. godine nitko od književnika u tadašnjoj Jugoslaviji nije pisao kratke priče. Postojali su samo oni koji su prevodili strane autore, počevši od velikog Hemingwaya. I upravo tada rođena je ideja da se u Večernjem listu otvori natječaj za najbolje kratke priče. Ideja je ostvarena, a natječaj koji je postao jedan od zaštitnih znakova Večernjeg lista traje sve do danas.

Uskoro, 2014. godine, slavit ćemo pola stoljeća Večernjakove kratke priče, a od samih početaka, kada je predsjednik stručnog žirija bio veliki hrvatski književnik Ranko Marinković, čije ime danas nosi naš natječaj, selektor kratke priče bio je - i ostao - Tomislav Sabljak. I dok u subotnjem prilogu Obzor već objavljujemo priče pristigle na 48. natječaj, stručni žiri izabrao je pobjednike prošlog natječaja koji je završen 1. travnja 2012. godine.

U žiriju su ove godine bili: akademik Milivoj Solar, predsjednik, Tomislav Sabljak, selektor kratke priče, književnici Julijana Matanović, Ivica Prtenjača, ujedno i kolumnist Večernjeg lista, te Bojana Radović, urednica kulture. Kao i uvijek do sada, pobjednici su izabrani borbom argumenata i konsenzusom, a ne nadglasavanjem, a imena dobitnika prve tri nagrade (riječ je o novčanim nagradama od 20, osam i pet tisuća kuna) objavit ćemo 31. svibnja na velikoj svečanosti kratke priče u zagrebačkom hotelu “Palace”. To je i posljednji četvrtak u svibnju kada izlazi novi broj mjesečnika Kultura, koji ćemo tada i promovirati.

Komentara 1

GR
grah
21:33 21.05.2012.

džaba se pretvarate da birate kad je sve već namješteno. džaba vam vaša tradicija od pola stoljeća kad je natječaj truo i kad anonimci NE MOGU dospjeti do tzv. užeg izbora ma kako dobru priču imali. džaba vam poznata imena koja objavljujete kad oni ne znaju pisati. džaba vam sve. neću više obraćati pozornost na pričice koje objavljujete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije