Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez junačkih pobjeda

Batman i Superman zaradom pogurali Deadpool, ali kritičari nisu zadovoljni

batman vs. superman
Foto: Promo
1/5
29.03.2016.
u 12:00

Iz studija Warner Bros. žele pokrenuti nove franšize koje bi zamijenile serijale poput Harryja Pottera ili Hobbita, pa se nadaju uspjehu DC-ovih superjunaka

Konačni brojevi su stigli. U prvom tjednu prikazivanja u američkim kinima film Batman protiv Supermana: Zora pravednika zaradio je 166.1 milijuna dolara, što je 4 milijuna manje od očekivanog.  

Unatoč tome, DC-ovi superjunaci bilježe rekordan broj prikazivanja u ožujku, čime su poprilično uspješno debitirali, pa i pogurali suparnički Deadpooljavlja Variety.

Prednost u zaradi imali su i zbog nedostatka snažnih konkurenata. Sljedeći blockbuster Disneyjeva "Knjiga o džungli" stiže tek 15. travnja, time popularni superjunaci stignu dodatno unovčiti svoju ekranizaciju.   

Iz studija Warner Bros. žele pokrenuti nove franšize koje bi zamijenile serijale poput Harryja Pottera ili Hobbita. Za produkciju novog filma izdvojeno je 250 milijuna dolara te desetci milijuna u promotivne svrhe. Nadaju se da će filmsko ostvarenje redatelja Zacka Snydera pokrenuti snimanje niza međusobno povezanih nastavaka DC-ovih likova. 

Doduše, u dva i pol sata akcije ne vidimo čvrstu naraciju filma. Unatoč zanimljivim kadrovima, prisutne su poprilično dosadne scene, dok kritičari komentiraju i prevelik broj superjunaka.

Pozitivna strana prvo je pojavljivanje iščekivane Wonder Woman (Gal Gadot), koja se nakon 75 godina stripovske karijere i televizijskih serija, našla i na velikim ekranima. Globalna zarada filma sveukupno iznosi 424.1 milijuna dolara.

 

 

>> Efekti su bez zamjerki, ali u filmu je previše superheroja

>> Kung Fu pande ruše rekorde, ali životinje Zootropole i dalje najgledanije

Komentara 2

JB
juraj.borich123
12:09 29.03.2016.

Meni je film odličan, daleko od toga da je najbolji film ikad, ali je ispunio sva očekivanja.

K0
KONJINA4.0
13:28 29.03.2016.

sasvim ok film.. Priča jest manjkava, i cijelo sam se vrijeme pitao zbog kojeg jarca uopće Batman mrzi Supermana.. Ali što se tiče akcije, nije loša i film je uglavnom zabavan.. Ja sam izišao iz kina zadovoljan. Samo oni hardcore fanovi mogu biti razočarani jer žele od svakog filma da bude remek-djelo, a ne shvaćaju da je to comic book franšiza, kojoj je jedini cilj zabaviti gledatelja akcijom, a ne nekakvom dramatičnom noir dramom, kakvu smo mogli vidjeti u Batmanovom nastavku The dark knight rises..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije