Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Članovi orkestra žele sadašnjeg direktora i u drugom mandatu

Većina ansambla Zagrebačke filharmonije i dalje želi Miljenka Puljića za svog ravnatelja. Pokazalo je to anketno glasovanje članova na kojemu je Puljić dobio čak 51 glas.
06. studenoga 2009. u 14:38 3 komentara 5 prikaza
puljic
Foto: Sasa Zinaja

Većina ansambla Zagrebačke filharmonije i dalje želi Miljenka Puljića za svog ravnatelja. Pokazalo je to anketno glasovanje članova na kojemu je Puljić dobio čak 51 glas. Sedam ih je bilo nevažećih, šest nije pristupilo glasovanju, a 39 glasova dobio je drugi kandidat, član Upravnog i predsjednik Umjetničkog vijeća klarinetist Davor Reba.

S obzirom na angažman koji je Puljić pokazao tijekom svog mandata, a odnosi se na dovođenje pokrovitelja, otvaranje Filharmonije prema mladima te brige oko kvalitetnijih uvjeta rada članova orkestra, takva se odluka i očekivala. Na raspisani natječaj stigle su tri prijave, a jednu je zbog nepotpune dokumentacije Upravno vijeće ZF-a odbacilo. Zadnja će se riječ kazati u utorak kada se sastaje Upravno vijeće.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • -obrisani-:

    znači većina želi status quo i nerad

  • -obrisani-:

    ZF treba rasformirati, svima dati otkaze i ponovno zaposliti one koje žele raditi i to ugovorom na određeno vrijeme, pa da vidimo kak se budu ponašali, dal budu dolazili na konerte pijani, itd. ima načina samo ga treba netko sprovesti ... prikaži još! u djelo, nek si malo pogledaju i odslušaju beogradsku filharmoniju pa budu vidli kak se profesionalno ponaša

  • -obrisani-:

    sve ih treba rastjerati i ponovno raspisati natječaj za cijeli orkestar, jeste li vidjeli na kakvim krampovima većina tih ljudi svira, niti jedan muzičar koji imalo drži do sebe to si ne bi dozvolio, u sebe i svoj glazbeni razvoj ... prikaži još! nisu uložili niti lipe