Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretni blagdani

Kad je nakon osam mjeseci pronašao psa Bobu, vlasnik nije skrivao suze

Vlasnik sa psom
Foto: Privatni album
1/5
02.01.2016.
u 00:05

Bila je to neopisiva sreća, čovjek nije mogao prestati plakati - rekao nam je Tomislav Milković koji je pronašao psa

U kući Zdravka Brkanca iz Taborišta protekli blagdani bili su posebno veseli. Nakon više od osam mjeseci vratio im se pas Bobo.

- Nazvao me gospodin Tomislav Milković iz Siska, koji ga je i pronašao. Odmah smo sjeli u auto i odjurili po njega - priča gospodin Brkanac. Kad ga je ugledao, zaplakao je od sreće, a i Bobo je pokazao da je ljubav uzajamna, zavijao je od veselja.

Tražio ga danima

- Odmah me je prepoznao, posebno kad sam mu rekao luđak, tako ga zovem jer se jako voli igrati s loptama, nikad mu nije dosta, a djeca ga obožavaju - priča Z. Brkanac. Kaže kako je Bobo uvijek bio s njim, vozio se na traktoru, išao u polje. Još krajem ožujka jedan dan je otišao iz kuće bez njega, a kad se vratio Bobe nije bilo. Tražio ga je danima, vozio se na traktoru, dozivao, no Bobi ni traga ni glasa.

- Kad je početkom travnja došao veterinar da ih cijepi, jer kod nas je i Bobina mama, prijavili smo da je nestao. I tako je veterinar i zapisao. Nadali smo se da će se vratiti - objašnjava gospodin Brkanac i dodaje kako misli da ga je netko ukrao jer je rado svima prilazio. A kad se razbolio, Bobo je pronađen s kožnim problemima, bacili su ga na cestu.

Divan susret

Na cesti je Bobu pronašao Tomislav Milković iz Siska, volonter koji pomaže napuštenim i nezbrinutim životinjama. Očitali su čip, no kako su bili blagdani, neradni dani, nisu nigdje mogli provjeriti ime vlasnika. I tu je, kao i bezbroj puta do sada, bez obzira na blagdane i neradne dane, uskočio zagrebački Infocentar SUZA-e. Vrlo brzo došli su do podataka, a sve ostalo dogodilo se u manje od pola sata. I sam Tomislav Milković potvrdio nam je kako nikad do sada nije vidio ovakav susret.

- Pronašao sam i spasio puno životinja, ali ovo se vidi samo jednom u životu. Bila je to neopisiva sreća, čovjek nije mogao prestati plakati - rekao nam je.

Bobo se vratio kući, gdje su ga veselo dočekali svi članovi obitelji. Dobio je i još jednog četveronožnog prijatelja, koji je u dom Zdravka Brkanca stigao kad je Bobo nestao.

>> Prasica Ljiljana uživa u stanu, igra se sa psom, jede dječju hranu...

Ključne riječi

Komentara 5

KI
kinez14
08:51 02.01.2016.

Konačno lijepa priča

OS
osica
13:13 04.01.2016.

Vjerujem da veselju nije bilo kraja."Plakali su od sreće oboje". Eto moj mali lajavac naviknut je na moju obitelj i ako su moja djeca nešto duže odsutna pa ih ne vidi par dana, kada đođu je" ludilo od sreće". Toe". To treba vidjeti i doživjeti. "psi su zakon2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
13:33 05.01.2016.

Takve vijesti volim....raspekmezim se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije