Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKI VELEPOSLANIK:

'Ikea će postati još jedna važna veza među ljudima iz regije'

Lars Schmidt
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
20.08.2014.
u 17:03

Uvjerena sam da će se u Hrvatskoj i njezinim susjednim državama stvarati nove poslovne prilike, rekla je švedska ministrica trgovine Ewa Björling

- Ikea u svom punom pogonu postavlja moćan primjer rastućeg poslovnog i trgovinskog potencijala između Švedske i Hrvatske, te reflektira impresivnu političku i ekonomsku transformaciju Hrvatske na putu prema povijesnom članstvu u EU 1. srpnja prošle godine - poručila je švedska ministrica trgovine Ewa Björling uoči sutrašnjeg otvaranje prve trgovine Ikee u Zagrebu.

Otvaranje te trgovine predstavlja najveće zasebno švedsko ulaganje u Hrvatskoj, a Ikea se tako pridružuje 60-ak drugih švedskih tvrtki koje su već zastupljene u Hrvatskoj.

- Uvjerena sam da će se u Hrvatskoj i njezinim susjednim državama stvarati nove poslovne prilike kako cijela regija bude postepeno napredovala prema EU članstvu i bitno poboljšanom okruženju za poslovni i ulagački razvitak - dodala je ministrica u priopćenju.

Na otvaranje u 10 sati doći će švedski veleposlanik u Hrvatskoj Lars Schmidt.

- Ovo je prva Ikeina trgovina u regiji i time postavlja primjer za otvaranje trgovina u Srbiji i Sloveniji. Do tada će veliki broj ljudi putovati u Zagreb. Ikea će postati još jedna važna veza među ljudima iz regije - komentirao je Schmidt.

Svoj dolazak na otvaranje najavio je i predsjednik Ivo Josipović.

>> Kupci iz Srbije stižu u Ikeu, dobit će povrat PDV-a za račune iznad 740 kuna

>> Sve je spremno za otvaranje. Pogledajte što je pripremila Ikea!

Komentara 7

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:45 21.08.2014.

Volim Ikeu, ali zbog toga što se uključila u predizbornu kampanju SDP-ovog kandidata Josipovića, neću kupovati dok ne prođu predsjednički izbori i prisegne nova predsjednica.

ĆA
ćaćaća
10:38 21.08.2014.

šta ovom drug ivo nije rekao da te veze uvijek završavaju krvavo...

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:15 21.08.2014.

švedski veleposlanik nek se drži svog skandinavskog "regiona", i nek si nekaj pofuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije