Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Svatko se bori za sebe'

Noćni sastanak dobavljača Agrokora i ruskih bankara. Roglić: Robu ne dostavljamo od prosinca

Branko Roglić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
29.03.2017.
u 22:56

- Mi sigurno nećemo biti ti koji će pokrenuti paniku. Ali bojim se da će na kraju morati biti da se svatko bori za sebe – rekao je Roglić

RTL doznaje da se večeras u zgradi Kraša održava hitan sastanak ključnih dobavljača Agrokora s ruskim bankarima.

Vlasnik Orbica Branko Roglić koji je najveći distributer u centralnoj i jugoistočnoj Europi, potvrdio je za 24 sata da je jedan od manjih vjerovnika Agrokora. Danas je na pitanje o informaciji da je on pokrenuo prisilnu naplatu od Agrokora rekao da ne zna.

- Mi do jučer to nismo sigurno uradili. Sada sam na putu, pa ne znam točno što su radili moji u upravi. Nama duguju relativno malo, tek 5 ili 6 milijuna kuna. Vidjeli smo kamo to sve ide, pa smo prestali dostavljati robu Agrokoru još u prosincu kako dug ne bi rastao – rekao je Roglić.

Na pitanje da bi pokretanje prisilne naplate dugova od Orbica moglo pokrenuti paniku i prisilnu naplatu svih dobavljača koji su dosad čekali, Roglić je dao dvojaki odgovor.

- Mi sigurno nećemo biti ti koji će pokrenuti paniku. Ali bojim se da će na kraju morati biti da se svatko bori za sebe – rekao je.

>> Moody's snizio kreditni rejting Agrokora. Iz tvrtke poslali kratku izjavu medijima

>> 'Problemi u Agrokoru su nastali zbog nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga za što su odgovorni vlasnici i menadžment'

Ključne riječi

Komentara 24

MA
malena1983
23:34 29.03.2017.

Što je radila porezna, agencija za tržišno natjecanje. Todorić je muljao u knjigama kao ugledni poduzetnik, a male trgovine je unistio niskim cijenama dok su ga dobavljaci kreditirali. Sramota ove zemlje, svi smo za ovo odgovorni jer se nismo pobunili.

BU
budabar
23:30 29.03.2017.

Bit ce guzva u Remetincu kad ekipu iz Krasa pokupe, koliko su zaglibili u muljazama kad nocu kuju prljave planove

KL
klamerko
00:26 30.03.2017.

Ja mislim da to što je Todorić radio, nema zaista, ali zaista nikakve veze s firmama poput Leda ili Jamnice. Da se odmah razumijemo, Todorić je poslovao nemoralno, ali on je jedan individualac. Kakve on točno i precizno veze ima s firmom kao što je Ledo d.d.? Odgovor: De facto, nikakve! Svima trenutno odgovara da dionice Leda, jamnice i zvijezde tonu: Todoriću i njegovoj ekipi jer novac spremaju u žep, Rusima zato jer će jeftino pokupovati dionice, a špekulentima zato jer će ući kada sve bude nisko. S druge strane, ja jako dobro i predobro znam koliko puta smo imali slučaj da firme (naročito one u Rusiji poput Rosnefta) iznimno dobro posluju i svi su prezadovoljni njima i svi u Rusiji i šire pjevaju hvalospjeve o Rosneftu, ali dionice Rosnefta unatoč tome - padaju. Zašto? Nitko ne zna. Padaju, a sve vezano za Rosneft (osim dionica) - ''cvjeta''. Ma ajde molim Vas, ovo je sve teatar absurda samo zato i jedino zato da naivni ulagači sve prodaju kako bi ovi Rusi koji napadaju Agrokor pokupovali jeftine dionice. Osim toga, Rus kaže da su ljudi u Agrokoru ''pisali ljepša izvješća od realne situacije''. Moje pitanje glasi, koja firma u svijetu tako ne radi? Ovaj dug o kojem priča gospodin Roglić, je li itko zna da običnom poljoprivredniku isplata kasni i više od dvije godine od tvrtke koja veze nema s Agrokorom. Prema tome, ovo je sve rusko-špijunski napad na rušenje Agrokora i preuzimanje Balkana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije