Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OCJENA

Moody's snizio kreditni rejting Agrokora. Iz tvrtke poslali kratku izjavu medijima

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
29.03.2017.
u 18:24

Nova ocjena kreditnog rejtinga Agrokora je Caa1 s negativnim izgledima

Nakon što je VTB banka objavila izjavu svog potpredsjednika da su vlasnici i menadžeri Agrokora falsificirali izvještaje Agrokora tijekom duljeg vremena, stiglo je i izvješće bonitetne kuće Moody's.

Nova ocjena kreditnog rejtinga Agrokora je Caa1 s negativnim izgledima, što je veliki problem za najveću domaću kompaniju koja nosi 15 posto BDP-a.

Investitorima je, drugim riječima, poručeno da Agrokor najvjerojatnije neće moći platiti obveze.

Iz Agrokora su se javnosti obratili kratkom izjavom: 

"Agrokor će uskoro izići s objavom koja će biti vezana uz sve relevantne činjenice, trenutno stanje i buduće korake kompanije. Ne bismo komentirali razne zaključke i vizije o budućnosti Agrokora", stoji u izjavi iz Agrokora.

>> Crobex tone: Najveći uteg dionice Agrokora

>> Plenković: Napravit ćemo sve da 'Lex Agrokor' bude u skladu s Ustavom

Ključne riječi

Komentara 16

CU
cupus
19:10 29.03.2017.

Dugovi su nastali zato sto je megaloman htio kupiti sve u HR. Prehranu , vode ,merkator oranice , zatvore i konkurentske maloprodaje itd.

DU
Deleted user
18:36 29.03.2017.

bilo je godina kada je veliki vođa sa obitelje ljetovao na zakupljenom otoku s privatnom zaštitom, luksuzne vile, jahte, auti, domjenci....ui onda se narod pitao što ovaj radi, tko će to platiti.....i vidi sada, oni koje se kunu u kapitalizam i na sva usta pljuju po socijalizmu kada su druge firme i iz državnih sredstava spašavali tonuću firmu govorili kako to nije dobro da je takvo komunjarsko vrijeme prošlo. a vidi sada odlike komunizma se vračaju....

DU
Deleted user
19:54 29.03.2017.

Pa to je odlična vijesti za Agrokor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije