Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
47. PIF

Genijalci i Slovenci u čast djeci

Genijalni genije
17.09.2014.
u 16:06

Uz službeni program, od 17 do 20 sati na platou Mamutice je interaktivna lutkarskaj instalacija "Ti si lutka" gostiju iz Španjolske Itinerania

Na PIF-u su danas igrale predstave Kazalištea lutaka Ljubljana "Mali daždevnjak prelazi cestu", predstava kolažom lutaka i poezije slovenskog pjesnika Srečka Kosovela koja je anstojala potaknuti gledatelja da uživa u znatiželji, da se smekša, razveseli i ljulja uz jednostavne ritmove njegovih stihova. U predstavi se uz lutke animira sve: prostor, materijal, predmet, svjetlo, zvuk, riječi, ljudi...

Između dva daždevnjaka u KUC-u Travno održala se i  radionica "Marionete od papira", voditelja Ljubice Suturović i Arsena Ćosića.

Nakon što je poljska "Snježna kraljica" u utorak dupkom ispunila ZKL,  danas je u kazalištu Dubrava igrala  "Snježna kraljica" Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Suvremena je to adaptacija Andersenove bajke u kojoj su gledatelji mogli upoznati mnoge neobične i fantastične likove, ali i poneke sasvim obične, jer svaka fantazija sadrži i dio stvarnosti, dok svaka običnost ima svoju posebnost.

U ZKL-u je igrao i "Ježić Janček". Dječak Janček jedan se dan probudi kao jež, ali ne miri se s novonastalom situacijom, već na svoje četiri nožice krene u potragu za sretnom zvijezdom. Junaci u predstavi pred očima gledatelja nastaju od gline.

Za kraj službenog dijela dana, u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka na rasporedu je "Genijalni genije", Kazališta lutaka Zadar. Naslovni i apsolutno genijalni genije je nitko drugi nego Leonardo da Vinci. Iako većinu svojih izuma nikada nije proveo u djelo, neki od njih izrađeni su stoljećima poslije. U ovoj je verziji, kako to već biva, neshvaćeni genij često sam sebi najveći neprijatelj.

Uz službeni program, od 17 do 20 sati na platou Mamutice je interaktivna lutkarskaj instalacija "Ti si lutka" gostiju iz Španjolske Itinerania. Riječ je o pet velikih lutkarskih ruku izrađenih od željeza i drva. Članovi publike nisu samo promatrači, već kolektivno postaju glavni lik u priči: lutka. 

>> Stephen Mottram otvorio PIF-a u velikom stilu

>> Lutkarska krema i ove godine osvaja Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije