Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Milanović je potrošen, deja vu. Ja sam s 29 vodio predsjedničku kampanju HDZ-a'

Andrej Plenković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
05.09.2016.
u 19:11

Plenković je rekao da će njegova imovinska kartica biti objavljena na stranicama Povjerenstva čim se za to stvore uvjeti

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je na RTL-u odgovorio na optužbe i kritike predsjednika SDP-a Zorana Milanovića izrečene jučer na istoj televiziji.

Milanović je, između ostalog, rekao da mu je glupo da netko tko je u 42. godini života postao "Hrvoje" i otkrio HDZ govori nešto o hrvatstvu.

– To je strašno zanimljivo što se sve usudio izgovoriti, što bi ljudi koji nisu u strankama bili manji Hrvati? Moja politička orijentacija je neupitna, ja sam s 29 vodio predsjedničku kampanju HDZ-a, a Milanović se ušunjao u lokalni ogranak SDP-a – rekao je Plenković.

Odgovorio je Milanoviću i rekavši da ima plaću kao i SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu.

– Ista plaća je i njegove zastupnice Borzan i zastupnika Picule u EP-u. Radim ono za što sam dobio mandat od hrvatskog naroda – rekao je Plenković, dodajući da će njegova imovinska kartica biti objavljena na stranicama Povjerenstva čim se za to stvore uvjeti. Nije htio odgovoriti na pitanje koliko ima ušteđevine.

– Imam ono što sam zaradio od plaće – rekao je.

Govoreći o gospodarskim rezultatima, rekao je da treba dati kredit sadašnjoj Vladi za ono što je dobro, a poručio je i da HDZ ima plan cjelovitih poreznih reformi. Na pitanje bi li koalirao sa SDP-om, kratko je odgovorio "ne" te je poručio da su Milanović i on različiti.

– On je potrošen, deja vu – rekao je Plenković.

Rekao je i da je po anketama vratio HDZ na rezultat koji je imao prošle godine te da želi iskoristiti preostale dane kampanje da pobijedi.

– Ja sam ušao u utakmicu da bih pobijedio – rekao je Plenković.

Komentirajući kontroverzne izjave Steve Culeja upućene Veljku Kajtaziju, rekao je da je bila riječ o malom ekscesu te da velikih pogrešaka nije bilo.

– Moja ambicija je napraviti komunikaciju u ovoj kampanji na visokoj europskoj razini – rekao je Plenković, dodajući da se neće spuštati na razinu Zorana Milanovića.

Komentirajući Mostove zahtjeve, rekao je da nije primio nikakav dopis, već da ih je pročitao u medijima.

– Neke od točaka su zanimljive, načelno su prihvatljive – rekao je Plenković. Govoreći o prijedlogu smanjenja plaća javnih dužnosnika, rekao je da javne dužnosnike ne treba banalizirati.

Komentirajući izjave biskupa Vlade Košića, koji je vjernicima preporučio za koga ne glasovati, rekao je da odvojenost crkve i države ne znači da crkva nema pravo dati mišljenje o važnim pitanjima. Vjeronauk treba ostati u školama, smatra.

– Oni koji to ne žele imaju mogućnost da u tome ne sudjeluju – rekao je.

Govoreći o pobačaju, rekao je da je zakon ovakav kakav jest i da postoji godinama, da život postoji od začeća te da žele pomoći ženama da ne dođe do pobačaja.

>> HDZ će javno objaviti izvješće o donacijama, potrošili 2,9 milijuna kuna

>> Andrej Plenković otkrio svoje imovinsko stanje: Dvoetažni stan od 187 kvadrata kupio 2003. i platio ga 201.000 eura

Komentara 40

WE
Wenger
19:17 05.09.2016.

Plenkovic je diplomat kakvog Hrvatska treba, Milanovica ne bi pozelio nikome

WE
Wenger
19:16 05.09.2016.

Milanovic je deja vu...hahaha pa istinu je covjek rekao...dobiva to HDZ

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:15 05.09.2016.

Nakon ovog razgovora Šprajca, definitivnio je zaključak da je Plenković TV u boji za milanovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije