Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarstranački izbori

Miljenić: Kandidirat ću se za predsjednika SDP-a

Orsat Miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
19.09.2016.
u 11:20

Prije njega to su već učinili europarlamentarac Tonino Picula, potpredsjednik stranke Ranko Ostojić te potpredsjednik Glavnog odbora Domagoj Hajduković.

Orsat Miljenić, saborski zastupnik SDP-a, u sjedištu stranke na Iblerovu trgu objavio je da će se kandidirati za predsjednika SDP-a.

Prije toga čelnicima županijskih i gradskih organizacija poslao je pismo u kojem ih je obavijestio o kandidaturi.

– Razgovarao sam s mnogim članovima i sa svima koji su se dosad kandidirali. Razgovor je nešto na čemu trebamo temeljiti sve daljnje odluke o budućnosti SDP-a. Svi moraju biti u prilici izraziti svoj stav, boriti se za njega i dobiti mogućnost da se on ugradi u odluke – kazao je Miljenić te dodao kako dijalog treba biti ključ novog vodstva SDP-a.

Osim dijaloga, dodao je, bitna je i modernizacija.

– Ako ne gledamo što je ispred, nećemo biti bolji. Želim nametati standarde, kako u SDP-u tako i u društvu. Pred nama su izazovi izbora, moramo se za njih spremati, ali uz to moramo istodobno raditi na modernizaciji stranke. Dijalog i modernizacija dvije su stvari koje se moraju istodobno provoditi – rekao je Miljenić te dodao da će plan modernizacije SDP-a prezentirati kada bude članovima stranke predstavljao svoj program.

Ponosan je član SDP-a, kaže, i želi da se svaki član tako osjeća te da im se birači ponosno priključuju jer je to put za pobjedu stranke na izborima.

Na konferenciji za medije bio je okružen onima koji mu daju potporu, a to su: Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Ivan Sabolić, načelnik Legrada, Nikša Peronja, načelnik Jelse, Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, Ivan Klarin, načelnik Tisnog, Mario Medved, zamjenik gradonačelnika Čakovca, Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije i Agata Cvitić, predsjednica GO Foruma mladih SDP-a.

Prije Miljenića kandidaturu su istaknuli europarlamentarac Tonino Picula, potpredsjednik stranke Ranko Ostojić te potpredsjednik Glavnog odbora Domagoj Hajduković.

Postupak kandidiranja za novog šefa SDP-a još nije službeno pokrenut, ali Miljenić već ima glasove i dvojice članova Predsjedništva stranke, i to Miranda Mrsića, s kojim dobiva i dio glasova zagrebačkog SDP-a te Siniše Hajdaša Dončića koji je i šef krapinsko-zagorskog SDP-a. 

Miljenić ima i potporu nekih stranačkih “seniora”, a pojavila se i informacija da će uz njega stati i Bojan Glavašević. Međutim, Glavašević je to u subotu demantirao te kazao kako za sada nije stao ni uz jednog kandidata i da i neće dok ne vidi službene kandidature i programe svih onih koji žele naslijediti Zorana Milanovića.

>>Počelo grupiranje oko kandidata

>>Ivan Klarin: Orsat Miljenić bio bi odličan kandidat za šefa SDP-a! Može parirati Plenkoviću

Komentara 53

DU
Deleted user
09:25 19.09.2016.

Jedva čekam! Ovaj čovjek se proslavio s Lex Perkovićem! Sigurno će to i ponavljati u obraćanju, veliki je to trijumf!

Avatar abakus
abakus
10:07 19.09.2016.

Obratit će se javnosti...? Ozbiljno? Po svemu sudeći, u idućim tjednima našu će ionako ispaćenu javnost sada svako malo maltretirati svojim "obraćanjima" žnj liga sdp-ovih političara... A da nas pustite malo s mirom...?

AA
Aartur
09:52 19.09.2016.

To su sve potrošena imena, kompromitirana sa četiri katastrofalne godine Milanovićeve Vlade. Nije dosta što su kao ministri srušili BDP skoro 10% i doveli nas na razinu Rumunjske, nego im sutra treba dati šansu da budu i premijeri?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije