Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed branitelja

Vekić: Dolazimo na Markov trg pa da vidimo tko će nas maknuti!

\'unutrasnja-08.05.2009.osijek,hrvatska,u prostorijama osjecke hvidre pres konferencija novo osnovane udruge hrvatska straza,precicu vodio ivan vekic. Photo: Davor Javorovic/Vecernji list\'
Davor Javorović/PIXSELL
12.02.2011.
u 13:02

Ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić na promociji knjige “Polje puno krizantema” najavio prosvjed sa svojim suborcima.

O slučaju naravno neću govoriti, ali ja sam pozvan u Državno odvjetništvo. Znači, moja je uloga ili svjedoka – što mi nije rečeno ili osumnjičenika na bilo koji način. Do koje su pozicije stigli u prosudbi moje eventualne krivnje ili nevinosti, ja ne znam, niti mogu znati, ali sam dužan pristupiti s dužnim oprezom. Dovoljno je da se pojavi samo tračak sumnje, nečijeg zlobnog stava pa da budete u toj mreži s vrlo uskim oknima iz koje se lako ne izlazi. Ja sam se i osjećao kao osoba na koju je pala sumnja da je počinio neko od kaznenih djela koje bih svrstao u teška kaznena djela, djela ratnog zločina – pristao je ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić danas govoriti o obavljenom obavijesnom razgovoru o navodnom ratnom zločinu u Vukovaru 1991. za njegova mandata.

Poziv na saslušanje očekivao

Na svojoj promociji nove knjige “Polje puno krizantema” u osječkom HNK gdje je čak uspio dovesti i zadržati članove HDSSB-a i bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera, otkrio je da je poziv na saslušanje zapravo i očekivao.

– Od kad nema pokojnog predsjednika Tuđmana koji je bio relativna zaštita svojim braniteljima stvari su počele kretati krivim tokom. U takvoj situaciji koja traje u Hrvataskoj i koja bojim se postaje sve teža i teža, imate raspon od Tihomira Purde vojnika, do Vekića, ministra MUP-a. A što radi Vlada demokratskog jedinstva čiji sam bio član, kako to da se ne javlja Franjo Gregurić, da se ne javljaju drugi ministri ili Juzbašić. Zašto ne kažu je li Vekić kriv? Onda je i Vlada kriva. Neka se i oni očituju. Sebe ne čuvam, čuvam svoje momke, a oni će čuvati mene – dodao je Vekić koji odgovornim za Purdu drži vlast, Ministarstvo pravosuđa, policiju i DORH koji su, smatra, morali čovjeka obavijestiti da je na potjernici. Svog se uhićenja, kaže, ne boji, no granicu ne prelazi.

"Ne napuštam Hrvatsku!"

– Dovoljno sam iskusan da se ne želim dovesti u situaciju da se državni odvjetnici preko mene pretjeruju tko je kriv, a ja da dotad čamim u zatvoru. Hrvatsku ne napuštam, unutar nje nek’ me izvole uhapsiti. Samo nek dođu oni, nek ne šalju tuđu djecu. Nek’ dođe Bajić, predsjednik države, predsjednica Vlade, ministri! – pozvao je ratni ministar.

Na upit je li moguće da je povezivanje njega s navodnim ratnim zločinom, ali i tadašnjeg predsjednika Kriznog stožera za Slavoniju i Baranju Vladmira Šeksa, obračun s osnivačima HDZ-a iz kojeg je on istupio još ‘90-ih, Vekić kaže:

– Šeks i ja smo posljednji osnivači. Zašto, treba pitati njega. Dok je bila Jugo vlast svako dijete znalo je tko je bio u AVNOJ-u ili ZAVNOH-u, to se pisalo kao vječno. Gdje je naša povijest? Gdje su naši osnivači? Je li Šeks zaista tako pametan da može prezentirati svakog od nas? Kome smo to mi smetali? Od trenutka kad je napadnut, bez obzira na njegovu nepromišljenu rekaciju da brani samo sebe, bolje bi mu bilo da me nazvao, iako ne pričamo i rekao čuj nalazimo se u takvoj situaciji, obojica idemo sjesti za stol i porazgovarati. Mnogi ne znaju što se događalo, nas dvojica znamo – kazao je Vekić.

Datum prosvjeda još ne otkriva

Zbog činjenice, zaključio je, da se danas sve daje da bi Hrvatska ušla u EU o da je situacija “prevršila svaku mjeru”, predsjednik Hrvatske straže-nacionalne stranke, najavio je dolazak sa svojim suborcima na Trg sv. Marka.

– Datum smo izabrali, ali vam ga još neću reći. I da vidimo tko će nas s trga maknuti! Najgore su suze djeteta u ratu i odraslog čovjeka u miru. Hvala Bogu imali smo i jedno i drugo, a ništa nismo naučili – zaključio je Vekić.

Komentara 435

KU
kumajela
14:37 12.02.2011.

Budi tamo i lijepo nam se predstavi. Živio Egipat!

OB
-obrisani-
16:19 12.02.2011.

Meni se cini da ovi reketare drzavu i to vec 20 godina.

MA
malena27
13:32 12.02.2011.

Kome danas mozes vjerovati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije