Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije im produžen ugovor

Radnici Naute Lamjane bojkotiraju rad iz solidarnosti s kolegama

Nauta Lamjana
Dino Stanin/PIXSELL
05.05.2014.
u 14:08

Radnici su otišli kućama, a neće raditi dok se te radnike ne vrati na posao.

Radnici ugljanskog brodogradilišta Nauta Lamjana u ponedjeljak nisu radili iz solidarnosti sa šestoricom radnika kojima stečajni upravitelj Alein Khan nije produžio ugovor o radu. Otišli su kućama, a neće raditi dok se te radnike ne vrati na posao.

Za utorak je stečajni upravitelj najavio da će određenom dijelu radnika ponuditi nov nastavak rada, no još ne znamo o kolikom broju radnika je riječ.

Sve se ovo događa dok čekamo da nas novi državni odvjetnik Dinko Cvitan primi kako bi mu prezentirali sve što se događalo oko Naute, rekao nam je pravni zastupnik samostalnih sidikata hrvatske Vedran Uranija.

Podsjetimo, radnici Naute Lamjane nakon uvođenja novog stečajnog upravitelja za kojeg tvrde da je došao likvidirati njihova radna mjesta pokušali su spriječiti njegov dolazak probojem kroz kordon policije, a na kraju je sve rezultiralo uvođenjem novog stečajnog i otkazima dvojici od ukušpno 40 radnika. Sindikat i radnici tvrde da u Nauti ima potrebe za stotinu radnih mjesta, a da se brodogradilište želi ugasiti u interesu krupnog kapitala.

>> Radnici škvera na Ugljanu vraćeni na posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije