Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IME OBITELJI

'Pokušaj zaustavljanja referenduma je kršenje temeljnih načela demokracije'

U ime obitelji
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.09.2014.
u 19:59

Privremena zabrana – moratorij – izjašnjavanja birača o demokratiziranju izbora ne može se opravdati niti životnom niti pravnom logikom, poručuju iz inicijative U ime obitelji

Pokušaj zaustavljanja referendumskog izjašnjavanja birača o inicijativi „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ predstavlja kršenje temeljnih načela demokracije, izvijestili su danas iz građanske inicijative U ime obitelji.

"Privremena zabrana – moratorij - izjašnjavanja birača o demokratiziranju izbora ne može se opravdati niti životnom niti pravnom logikom. Predstavnici naroda, zastupnici u Hrvatskom saboru, nemaju ovlasti niti pravo, zabraniti narodu koji predstavljaju da se izjasni o tako važnom pitanju kao što je promjena nepravednog izbornog sustava koji koči ulazak novih i sposobnih zastupnika odgovornih biračima u Hrvatski sabor", stoji u priopćenju.

"Nadamo se da su ovakvi prijedlozi predsjednika Josipovića, GONG-a te vodstava SDP-a i HDZ-a na Međunarodni dan demokracije izraz nesnalaženja u novoj situaciji – da hrvatski građani koriste pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju i predlažu bolji i pravedniji izborni sustav. Stojim Vam na raspolaganju za dodatna pitanja", zaključuju iz inicijative U ime obitelji.

>> Evo kako GONG i grupa zastupnika žele promijeniti izborni zakon

>> HBK pozitivno o referendumu, dopustili skupljanje potpisa ispred crkve

Komentara 30

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
22:01 15.09.2014.

Čini se kao da vladajuća bagra (ovaj put i uz podršku oporbene bagre) provocira narod na "seljačku bunu", oni kao da se doista trude izazvati mase naroda da krene stisnutih šaka prema Trgu sv. Marka i Pantovčaku pa onda "šta kome da sudbina i sreća junačka".

MA
matildica
20:51 15.09.2014.

imenom i prezimenom s razlogom se boje ove naše političke nakarade crno im se piše zar ne

MX
MXLCLGTG
22:06 15.09.2014.

Koji su to ustavnopravni strucnjaci koji predlazu moratorij na Referendum jesu li oni svjesni da zive u 21 stoljecu,da li oni znaju da su saborski zastupnici obavljali duznosti za Koje su izabrani ne bi narod trazio referendume,nego gospoda cast izuzetcima su sebi dozvolili da budu glasacka masinerija vladajuce vecine donijeli su sumu zakona koji nisu u funkciji,prema tome gospodo 21 stoljece i narod ima pravo da svoju sudbinu uzme u svoje ruke,a sto se tice ustava i za njega ce se skupiti potpisi da i on prodje kontrolu naroda da ne bi bilo u ustavu kukaviciji jaja na Koje ste spremni,narod ce sebi birati zastupnike imenom i prezimenom koji ce biti zu narod a glasacka masinerija ce otici u povijest i tada ce sabor imati onu pravu funkciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije