Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IME OBITELJI
Povratak na članak

'Pokušaj zaustavljanja referenduma je kršenje temeljnih načela demokracije'

Privremena zabrana – moratorij – izjašnjavanja birača o demokratiziranju izbora ne može se opravdati niti životnom niti pravnom logikom, poručuju iz inicijative U ime obitelji

Komentari 30

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
22:01 15.09.2014.

Čini se kao da vladajuća bagra (ovaj put i uz podršku oporbene bagre) provocira narod na "seljačku bunu", oni kao da se doista trude izazvati mase naroda da krene stisnutih šaka prema Trgu sv. Marka i Pantovčaku pa onda "šta kome da sudbina i sreća junačka".

VL
MA
matildica
20:51 15.09.2014.

imenom i prezimenom s razlogom se boje ove naše političke nakarade crno im se piše zar ne

VL
MX
MXLCLGTG
22:06 15.09.2014.

Koji su to ustavnopravni strucnjaci koji predlazu moratorij na Referendum jesu li oni svjesni da zive u 21 stoljecu,da li oni znaju da su saborski zastupnici obavljali duznosti za Koje su izabrani ne bi narod trazio referendume,nego gospoda cast izuzetcima su sebi dozvolili da budu glasacka masinerija vladajuce vecine donijeli su sumu zakona koji nisu u funkciji,prema tome gospodo 21 stoljece i narod ima pravo da svoju sudbinu uzme u svoje ruke,a sto se tice ustava i za njega ce se skupiti potpisi da i on prodje kontrolu naroda da ne bi bilo u ustavu kukaviciji jaja na Koje ste spremni,narod ce sebi birati zastupnike imenom i prezimenom koji ce biti zu narod a glasacka masinerija ce otici u povijest i tada ce sabor imati onu pravu funkciju.

VL
Avatar El Indio
El Indio
20:18 15.09.2014.

Ovu vladu i njihove stranke ukinit ako cemo po njihovo. Ako cemo po demokratski onda idemo demokratski a ne to mozes a to ne inace si fasist

VL
MA
matura
21:45 15.09.2014.

Svaki dan se netko javi, pa nije čudo da oni kojii ne znaju što je demokracija bacaju kamenje svakom pokušaju promjena. Osjetili su da se hrvatski narod budi iz 70 godišnjeg sna.

VL
DJ
djurex
20:49 15.09.2014.

Ako bog da djeca ce u skoli da uce ko je bila gospodja Zeljka Markic i koliko je mnogo ucinila ona i UIO za slobodnu Hrvatsku :))

VL
DU
Deleted user
00:22 16.09.2014.

Panika među političarima koji znaju da preferencijalnim glasovanjem nestaju iz politike. I onda normalno, kao dobro odgojeni komunistički mozgovi, represijom žele ostati na vlasti.

VL
MX
MXLCLGTG
22:16 15.09.2014.

Mozda bi ovi ustavnopravni strucnjaci htjeli da uvedemo funkciju dozivotnog predsjednika da raspustimo sabor,halo jesu li zaboravili da je 21 vijek,nece moci ove noci gospodo strucnjaci.

VL
CH
chemica
20:22 15.09.2014.

Sakupimo već jednom te potpise pa da vladajućoj kasti izbrišemo smješak s lica. Našli se na istoj strani nesposobnjakovići i kriminalci, a protiv Referenduma. To ne može biti slučajno. U normalnoj Hrvatskoj neće moći doći na vlast. Kladim se da ih to muči. Da im birači uskrate pravo na uhljebljivanje tisuća stranačkih poslušnika...Ili da im "zabrane" da farbaju iste tunele i po nekoliko puta...Mada, pomalo ne razumijem ovu uzbunu. Vjerovati da će stvorenja koja su na vlast dovela jednog Tuđmana ili pak Sanadera odabrati drugačiju Hrvatsku...Eto, ja sam više nego skeptičan. Narod mnogo voli svoj "pošteni" HDZ i "sposobni" SDP. Sadomazohistička neka ljubav.

VL
ST
StrankaDemokratskihPromjena
20:24 15.09.2014.

ha ha bravo planiniću ............ vaša udruga pokazat će europi kako u hrevatskoj komunizam još nije umro ali uz pomoć vas on će nestati

VL
DO
dotoresa
08:31 16.09.2014.

Al ih je zažuljalo,al ih je zasvrbilo,al im je skinulo maske...Sad se vidi,sad se zna,tko kome pripada..Livo i desno krilo Partije su u kaosu jer su shvatili da ih je Narod pročita.

VL
LA
larala
10:05 16.09.2014.

nadam se da ce nakon ovog narod shvatiti da su politicari, politicari radi sebe i svog džepa a, ne radi dobrobiti zemlje i naroda....

VL
VU
vulica
09:56 16.09.2014.

Hrvatsku vode organizirane zločinačke organizacije. Vođe bandi su osmislile plan guljenja do kosti i konačno pitanje. Njihov strateški interes je Hrvatsku zbrisati sa političke karte Europe. Ako ne dozvole referendum morat če mo upotrijebiti sva sredstva.

VL
IS
istima
08:44 16.09.2014.

Nema toga za čim političari neće posegnuti kada narod priprjeti da će im skratiti rogove ! Sad je postalo potpuno razvidno kako su i SDP i HDZ ista udbaška banda koja je čvrsto uzjahala narod i na sve su spremnii da tako i ostane !

VL
OG
Oger
09:27 16.09.2014.

UIO ne misli dalje od nosa. Takav zakon se ne moze donijeti brzinom koji gospodja Referendum hoce. To se mora dobro pripremiti, potrebne su i ustavne promjene. Ona bi da sve ide odmah. Osim toga, unatoc potpisima imaju i ono koji se ne slazu pravo reci sto misle. Ali - cim se drugo misljenje pojavi onda to Markic naziva - nedostatkom demokracije ! A inace ju taj zakon nije smetao kad je po njemu birala HDZ.

VL
IN
interflat
09:09 16.09.2014.

Tražim referendum da joj se zabrani pristup medijima kao i svako pisanje o ovoj,....I sve ovo bi imalo smisao i bio bih na strani Markic da ista pod referendumom "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" ne zeli provuci jos 6 drugihih izmjena: ...............1.) Smanjenje izbornog praga na 3%,........... 2.) veće izborne jedinice i biranje 20 zastupnika ili više .................3.) Glasanje dopisnim i elektroničkim putem 4.) promjena vrijednosti glasova po izbornim jedinicama ...............5.) 3.000 dovoljno potpisa za kandidaturu, ..................6.) Zabranu predizbornih koalicija. .......................... referendum se promovira pod nazivom "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" ..............................je cisto obmanjivanje sto ovaj referendum uistinu jest....................... Obicna manipulacija pukom samo na malo visoj razini...............

VL
DO
dolominextra
08:03 16.09.2014.

u ime obitelji je opasna ekstremisticka formacija i trebalo bi ih se glatko ignorirati.............. Debela Berta je odavno dokazala da ne može funkcionirati i s pola mozga što je dovoljno za piškit,kakit i virovat u Boga...........

VL
DU
Deleted user
08:23 16.09.2014.

U ime obitelji vješto koristi zbrku na našoj političkoj sceni i demagogijom još više potpiruje nestabilnost. Prvo treba napraviti pošteni zakon o referendumu. Lijepo zvuče njihove riječi o demokraciji, tako govoriti svi znamo ali kad se treba ponašati demokratski onda nastaju problemi jer na površinu izbijaju osobni i grupni interesi. U ime obitelji ne bori se za demokraciju već za vlast ali ne za vlast naroda već za vlast u kojoj će sudjelovati oni i njima slični.

VL
Avatar Oneill
Oneill
20:32 15.09.2014.

Izgleda da smo svi poludili stalno neku demokraciju krojomo a skoro svi gladni koji absurdi kod nas.

VL
BB
brle brkić
20:19 15.09.2014.

dok se voda okolo muti i odnosi sve pred sobom ovi pokušavaju koju ribu ulovit u mutnom

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.