Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAKOVI AFERE FIMI MEDIJA

Optužen i bivši predsjednik uprave Plinacra

Branko Radošević
Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
20.12.2016.
u 18:53

Radoševića, koji je bio svjedok na prvom suđenju za Fimi mediju, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, počinjenu od 20. ožujka 2006. do lipnja 2009.

I dok ponovljeno suđenje za aferu Fimi medija, u kojoj su osim Ive Sanadera optuženi HDZ, Nevenka Jurak, Mladen Barišić, Branka Pavošević i Ratko Maček, već mjesecima miruje, tužiteljstvo završava istrage u sporednim krakovima te afere. Konkretno, radi se o istragama koje se bave načinom na koji se iz državnih poduzeća preko Fimi medije izvlačio novac, koji je potom završavao u crnom fondu HDZ-a.

Posljednja dovršena istraga, koja je rezultirala optužnicom, odnosi se na Plinacro, odnosno Branka Radoševića (60), bivšeg predsjednika uprave Plinacra. Radoševića, koji je bio  svjedok na prvom suđenju za Fimi mediju, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, počinjenu od 20. ožujka 2006. do lipnja 2009.

Tereti ga se da je kao predsjednik uprave mimo Zakona o javnoj nabavi omogućio Fimi mediji sklapanje više marketinških poslova s Plinacrom. Radilo se o četiri ugovora ukupno vrijedna 5,2 milijuna kuna, a prema optužnici Fimi medija je Plinacru za te usluge ispostavila 178 računa. Neke isporučene usluge i robe bile su preplaćene, dok druge nisu bile ni obavljene pa je, smatra tužiteljstvo, tako Plinacro oštećen za najmanje 1,7 milijuna kuna.

Inače, zbog načina na koji su poslovali s Fimi medijom, u posljednja dva mjeseca optuženi su Božidar Kalmeta, Vesna Bakran iz Hrvatske lutrije te Ante Todorić iz STSI-a.

> > Vesni Bakran blokirana imovina zbog 3,7 mil. kn

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:15 20.12.2016.

Hm, ma di bi on to? Pa čovjek je samo malo pred penzijom, a tajnica voli potpisivati šefa. Inače, plinarski biznis u Hrvatskoj okreće više novaca nego u Ukrajini. Važno da je podzemno skladište plina u Okolima administrativno puno, dok ne dođe zima i ispostavi se da je plin ispario.

KO
Korisniche
19:28 20.12.2016.

Dok nam jugoslavenska djeca i unuci budu vodili glavne uloge u nasoj lijepoj Hrvatskoj nece biti srece a ni para jer paraziti su nezasitni!

KM
Kolinda Mamić
18:59 20.12.2016.

Koliko kumpira će jadan,morati guliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije