Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na skupu pučana

Karamarko: Angažirao sam odvjetnika Miljevića zbog monstruoznih Manolićevih izmišljotina

Tomislav Karamarko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
25.06.2015.
u 14:00

Bude li sastavljao vladu, Karamarko će razmisliti i o vraćanju proslave Dana državnosti na 30. svibnja, kao što se ranije slavio, jer "raspoloženje naših članova je takvo"

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sudjelovao je na skupu Europske pučke stranke, koji se redovito održava uoči summita EU, i u izjavi novinarima rekao da će Hrvatska morati prihvaćati onaj broj migranata koji se dogovori u zajedničkom rješenju na razini EU. Komentirajući ekonomske preporuke Komisije upućene Hrvatskoj, što je također jedna od tema summita EU, ustvrdio je da će gospodarski program HDZ-a dati odgovor na te preporuke

- Naši prijatelji i stručnjaci iz njemačkog Ifo instituta dolaze nam 29. i 30. lipnja i konačna verzija gospodarskog programa bit će prezentirana stranačkom vrhu. A mi ćemo to predstaviti javnosti ovisno o tome kad ćemo saznati datum izbora - rekao je Karamarko. Dodao je kako HDZ ima "jedan katalog od pedesetak projekata koji su od krucijalne važnosti za Hrvatsku", a obuhvaćaju proizvodnju grane, stimulativne mjere za male i srednje poduzetnike i drugo.

Bude li sastavljao vladu, Karamarko će razmisliti i o vraćanju proslave Dana državnosti na 30. svibnja, kao što se ranije slavio, jer "raspoloženje naših članova je takvo".

Karamarko nije želio posebno komentirati najnoviju predizbornu anketu koja tvrdi da SDP-ova koalicija uživa veću potporu birača nego HDZ-ova.

- Kao i do sada, meni su izbori jedina vjerodostojna anketa. Mi smo u ove tri godine demantirali sve ankete koje su napravljene, jer smo do sada stalno pobjeđivali. To ćemo napraviti i sada na parlamentarnim izborima - poručio je predsjednik HDZ-a. 

Upitan da komentira tvrdnje jednog mađarskog dužnosnika koji je javno rekao da Hrvatska ugrožava mađarsku nacionalnu sigurnost optužbama za korupciju protiv čelnika MOL-a i neizgradnjom interkonekcija za prekogranični transport plina, Karamarko je odgovori da ne zna detalje o tome, ali i dodao:

- Činjenica je da je u Hrvatskoj stvorena jedna antipoduzetnička klima i jedna neprijateljska klima u odnosu na investicije. Prema tome, ako je u tom segmentu i u tom dijelu rečeno, to čak i mogu shvatiti - rekao je.

Karamarko je potvrdio da je angažirao odvjetnika Veljka Miljevića da pripremi tužbu protiv Josipa Manolića zbog tvrdnje da je Karamarko u mladosti bio suradnik Udbe.

- To su monstruozne izmišljotine koje su u funkciji predizborne kampanje i odvraćanja pozornosti od svih problema o kojima govorim. Da, gospodin Miljević je moj zastupnik, dobio je punomoć, i ta tužba će biti realizirana - rekao je Karamarko. 

>> SDP sustiže HDZ, Kukuriku i Domoljubna koalicija vode mrtvu trku

Komentara 277

Avatar svibpurga
svibpurga
14:13 25.06.2015.

"Desni blok ima po ovima potporu od 29,8 % a onda dva pasusa dalje HDZ 27,5 %, HSS 2,4 %, BUZ 1,9 %, HSP AS 0,5 %, Kerum 0,2 %, HSLS 0,2 %, HRAST 0,2 %, HZ 0,1 % pa kad se to zbroji iznosi 33 %." Vise od toga zabrinjava kako danas OrAH i Zivi Zid imaju skoro pa identicni postotak podrske kao i Milan Kujundzic u vrijeme predsjednickih izbora. Od 5 do 7%. Intrigantno, zar ne?

UR
uragan
14:32 25.06.2015.

Nakon govora Vulina Partiji skočila popularnost sto posto Cirkus od ankete a sto drugo očekivati od partije koja jedino to radi. Plaća izmisljene ankete medije da pišu mi smo najbolji iako su zemlju pokrali zadužili i narodu život učinili nemogućim.

CR
crocro
15:56 25.06.2015.

Za SDP i njihovu koaliciju, ovakve ankete koje ih favoriziraju i u kojima kroče ka novoj pobjedi unatoč svim nedaćama koje su snašle ovaj narod i državu, upravo mogu biti katastrofalne i pogubne na izborima. Jer čim su ankete za njih povoljnije time im poraz može biti katastrofalniji. Jar narod u svemu tome ne vidi logiku. Narod u većini želi promjenu a u ovim prikazanim anketama vidi ponovnu pobjedu iste koalicije. To birače može samo još više motivirati da u većem broju izađu na izbore i na tim izborima donesu za njih očekivane promjene. Zato i ja vjerujem da je najbolja i najtočnija anketa na sami dan izbora. Već smo se više puta uvjerili u teške i nevjerojatne pogreške anketara. A takve bitne pogreške ne mogu se događati kod pouzdanih i objektivnih anketara, Uvjeren sam da ovaj puta građani birači neće ostati pasivni i da će ovaj puta odlučiti da li će dopustiti ovoj koaliciji da provede Plan-21 u novom mandatu ili će izabrati promjene koje život znače za građane i njihovu budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije