Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI

Rusak se posvadila s Prgometom, razgovarala je i sa SDP-om

Gordana Rusak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
18.01.2016.
u 19:34

Rusak je navodno razgovarala i osobno sa Zoranom Milanovićem, kaže izvor iz HSLS-a

Izvor iz HSLS-a kaže da se Gordana Rusak, koja je napustila klub zastupnika Hridi Drage Prgometa te prešla u klub zastupnika HSLS-a i BUZ-a, prije desetak dana posvadila s Prgometom i da je otada razgovarala i sa SDP-om, navodno osobno sa Zoranom Milanovićem, te s HSU-om o prelasku u njihove klubove.

Kako ti dogovori nisu realizirani, naš sugovornik iz HSLS-a tvrdi da se Rusak u četvrtak javila HSLS-u. Nakon toga konačno im se javila u nedjelju i rekla da je odlučila prijeći u klub zastupnika HSLS-a i BUZ-a. Naš izvor iz HSLS-a tvrdi da je Gordana Rusak za svoj transfer u taj klub jedino dobila mjesto u saborskom Odboru za znanost i da će je gurati na poziciju predsjednice tog odbora.

Budući da su pojedini portali objavili navodni zahtjev koji je Gordana Rusak dala HSU-u, s točno pobrojenim stavkama koje uključuju 10.000 kuna za njezine znanstvene projekte i 10.000 kuna plaće za njezinu asistenticu Sanelu Dropulić, naš izvor iz HSLS-a uvjerava da to od HSLS-a nije tražila.

– Prvi put čujem za te zahtjeve. Niti imamo te novce niti bismo joj to dali, a mislim da je to što je objavljeno samo produkt ljubomore SDP-a i HSU-a koji se nisu uspjeli dogovoriti sa zastupnicom Rusak – rekao je naš izvor iz HSLS-a. Kada je riječ o Saneli Dropulić, koja je sada glasnogovornica HSLS-a, u toj stranci kažu da ona kod njih nije zaposlena nego radi honorarno na poslovima odnosa s javnošću te da će honorarno biti i plaćena. Nisu definirali za koju svotu.

Sanela Dropulić, nova glasnogovornica HSLS-a, demantirala nam je napise medija da je Rusak uvjetovala svoj prelazak u drugi klub zastupnika i zapošljavanjem Dropulić, inače nećakinje Drage Prgometa, na neto plaću od 10.000 kuna. Dropulić tvrdi da je taj dokument kojim mediji barataju netočan te da je ona ranije zaposlena u HSLS-u kao profesionalac, neovisno o prelasku Rusak u HSLS-ov klub. Navodno je Rusak zapošljavanje tražila i od Prgometa čiji je Klub zastupnika napustila, no on je to navodno odbio jer nije želio o državnom trošku zaposliti rodbinu.

>>Drago Prgomet o odlasku zastupnice HRID-i: Prijelazni rok traje, ljudi idu tamo gdje im nude više!

Komentara 66

DU
Deleted user
19:32 18.01.2016.

Rusak se nudila SDPu no sirotica ne zna da ZM ima problema do guše osim toga opet ga bole prepone.

BA
barbaizamerike
19:27 18.01.2016.

Pa Milanovic je u svadi sa mnogim a sad I u SDP stranci

Avatar white socks
white socks
19:41 18.01.2016.

Prgomet i prgometice i njihov Ljig, tzv. Hrid su najveća prevara prošlih izbora. Velika kao i Milanovićeva pobjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije