Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJE

Turizam goste dočekuje sa 40 novih ili obnovljenih hotela i kampova

turizam
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
11.06.2016.
u 11:00

Tijekom lanjske sezone u turizam je privatni i javni sektor uložio oko 500 milijuna eura, a ove godine investicije rastu na 676 milijuna

Lorencin nije lagao. Bivši ministar turizma potkraj prošle godine i mandata Milanovićeve Vlade najavio je rast investicija u turizmu za 40 posto, s 500 milijuna eura u 2015. na 676 milijuna u 2016. Aktualni ministar Anton Kliman potvrđuje; turizam u sezonu ulazi s četrdeset novih ili bar novoobnovljenih hotela, te s nekoliko novih kampova, turističkih naselja i aparthotela. “Investicijski boom na Jadranu govori da je turizam jedan od najkonkurentnijih sektora u hrvatskom gospodarstvu, ali i da su investitori prepoznali naš cilj za strateškim razvojem turizma. Kontinuirano povećanje turističkog prometa i potrošnje turista pokazatelj su da je Hrvatska atraktivna za ulaganja, a na nama je da kvalitetnim usmjeravanjem marketinga, promocije, brendiranja osiguramo da bude još privlačnija“, ističe Kliman“.

Novih je turističkih objekata duž obale. Na Rabu je, recimo, prošli tjedan otvoren s 8,5 milijuna eura renovirani hotel Padova, a uskoro se na Krku, u Vrbniku, otvara prvi hrvatski hotel posvećen vinu s 28 soba u koji je uloženo oko pet milijuna eura. Crikvenički se Jadran, pak, može pohvaliti prvim hotelima u svojoj povijesti sa četiri zvjezdice, Omorikom i Varaždinom, na što su utrošili nešto više od tri milijuna eura. Kvarnerska ponuda bogatija je i za neko vrijeme zatvoreni hotel Crikvenica, koji ruski investitor uređuje sa šest milijuna eura, a toliko novca se ulaže i u Marinu Muroskva u Novom Vinodolskom. Rovinjska Maistra, koja će od 2016. do 2018. investirati nešto više od 200 milijuna eura, trenutno gradi Hotel Amarin s 280 soba. U Novigradu je nedavno otvoren boutique hotel Rivalmare, što je investicija od oko dva milijuna eura, Laguna Novigrad s oko 1,5 milijuna gradi Family village s 50 mobilnih kućica. Valamar Riviera, pak, s nešto više od milijun eura uređuje i proširuje kamp Lanterna, a 2016. je u planu i obnova više Istraturistovih objekata.

Dubrovačka rivijera bogatija je za obnovljeni Hotel Bellevue u Orebiću, pri završetku je marina u Slanom, a neki će hoteli biti spremni za 2017. U Hvaru je obnovljen Pharos, u Splitu se gradi boutique hotel Bačvice, u Solinu hotel Porta Salona, a u Baškoj Vodi renovira Grand hotel Slavija. Na šibenskom području se obnavljaju depadanske hotela Punta i aparthotel “Hotel Say Millenium“, a u Skradinu se gradi novi aparthotel Bonaca. Solarisov hotel Jure, i skradinski hotel Skradinski buk renovirani su, a otok Obonjan dobija 1500 smještajnih jedinica. Zadar je, pak, dobio hotel i hostel sa 135 ležajeva, a jedan boutique hotel je u gradnji.

Radi se i na kontinentu, Blue Sun u Bizovačke toplice ulaže sto milijuna kuna, u Sisačko moslavačkoj županiji završava se gradnja hotela Dvorac Jurjevac, u Krapinsko-zagorskoj, pak, počinje gradnja hotela 90 soba i kongresnim centrom. U Krapinskim Toplicama obnavlja se Hotel Villa Magdalena, a u Stubičkim Toplicama hotel Matija Gubec ali počinje i izgradnja novog turističkog kompleksa Stubaki.

Komentara 4

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
04:17 12.06.2016.

A gdje to ne gule u turistickim mjestima?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
04:17 12.06.2016.

A gdje to ne gule u turistickim mjestima?

ST
Stipan
11:59 11.06.2016.

I' kad ih naši gostioničari ogule, neće im se više dolaziti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije