Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slano i slatko

Znatiželjni ste i volite istraživati? Ovaj izazov je baš za vas!

gastro
16.07.2015.
u 12:40

Potražite slano&slatko u paketu s Večernjim listom za samo 5 kuna u subotu, 18. srpnja, a isti dan izlazi samostalno u prodaju po cijeni od 14 kuna i ostaje u prodaji mjesec dana

Četvrti list u Večernjakovoj sretnoj djetelini, najmlađi i najslađi magazin koji će čitateljima uljepšati vikend posvećen je gastronomiji i kulturi stola, jednostavno, magazin je to za svaki okus, ali i ukus – "slano&slatko".

Posvetili smo ga publici koja jednostavno voli život, voli hranu, vino, putovanja...

Namijenjen je znatiželjnima, neumornim istraživačima u svijetu okusa, mirisa, tehnika pripreme hrane, onima koji tragaju za novitetima, ali i štuju tradiciju. Jednom riječju, "slano&slatko" je magazin za sve one koji se osjećaju gurmanima, sladokuscima... foodijima – kaže urednica novog magazina Tanja Božić.

– Ovo je do sada najveći Večernjakov izazov kada je riječ o specijaliziranim časopisima i upravo zbog toga nema mjesta kompromisu. Želimo vam predstaviti vrhunske priče, teme i fotografije, moderan i atraktivan grafički prijelom za koji se pobrinuo Oleg Amelin iz Red Point agencije, ponajbolje suradnike. Stoga su svi kreativni resursi upregnuti u njegovu pripremu, a to će vjerujemo, naši čitatelji prepoznati.

Priprema prvog broja bila je paklena, urednički tim magazina "slano&slatko" odradio je sve da vas ovo ljeto iznenadimo, inspiriramo na čitanje i kuhanje prema receptima koje smo skupili za vas od provjerenih majstora, da vas možda potaknemo na putovanje ili istraživanje nekih naših, ali i stranih destinacija.

Za neke je stvari potrebna ideja i mašta, za neke iskustvo, a za neke oštro oko i vizija. Upravo zato Večernjakov magazin "slano&slatko" o kulturi stola imat će svog urednika fotografije, Danijela Berkovića.

– Osim što je riječ o vrhunskom fotografu i gurmanu koji je spreman za jednu fotografiju potrošiti 45 minuta, kod Berkovića ne postoji pojam – osrednje. To je ono što tražimo od svih naših suradnika – kaže urednica.

Odaje nam pak kako je, pripremajući prvi broj, Danijel Berković proveo dan u Rijeci s chefom od formata Andrejom Barbierijem, a što su skuhali i snimili, saznajte 18. srpnja kada izlazi prvi broj novog gourmet magazina.

U svakom broju vodimo vas na put, nanovo otkrivamo ljepote naših krajeva, donosimo dosje, istražujemo, preporučujemo, ali i nestrpljivo očekujemo recepte čitatelja. Četverostruki prvak Hrvatske u sommelierstvu Klaudio Jurčić počastio nas je pristavši biti stalni kolumnist te će poznavatelji vina tako imati prilike uživati u njegovim recenzijama ponajboljih vina na hrvatskom tržištu. Što i koliko žene znaju o sortama iz prve ruke saznajte od Marije Vukelić, drugostupnice WSET-a (Akademije vina i alkohola).

Bojana Radović odabrala je za "slano&slatko" najbolje kuharice i knjige u kojima se piše o hrani i njezinoj povijesti, pikanterijama...

Ako ste i na tren pomislili da se novinarska kuhinja događa samo u redakcijama, tada ste u krivu jer ćemo vas slikom i riječju uvesti u pravu kuhinju kolege novinara i urednika Roberta Bubala koji će pokazati kako s malo namirnica, još manje vremena, ali i puno mašte, smišlja sjajne obroke.

– Hrvatska baština je nepresušno vrelo inspiracije. Slavonija i Đakovo smjestit će vam se pod srce već za prvog posjeta, a kako se ondje tek dobro jede i kuha, ispričat ćemo vam u prvom broju. No, to nije sve. Kakav bi to magazin "slano&slatko" bio kada ne bi bilo mjesta za slatko... Gastronomija je u trendu, ali i putovanja, pa će se tako u novom magazinu "slano&slatko" naći i reportaže iz najneobičnijih dijelova svijeta. Jeste li znali koliko stoji gram šafrana i kako se bere? Što se i kako kuha u Kini?

Zašto je Napoleon lagao da je brao trešnje s lijepom otočankom na Elbi i koji mu je kolač najdraži? Sve to ali, i puno više, potražite u našem novom magazinu na sto stranica.

Nestrpljivi ste? S razlogom.

I ja – očekujući vaše reakcije.

Pišite nam na slano.slatko@vecernji.net

Do subote!

Foto: VLm

>>Pripremite nepce ove subote jer stiže prava poslastica koju ne želite propustiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije