Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Hrvati među prvima dobili novac kroz shemu 'Brzi put do inovacija'

europska zastava
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.08.2015.
u 07:45

Shema pomaže inovativnim idejama da se brže probiju do tržišta

Među 16 inovativnih projekata, koje je Europska komisija jučer odlučila pomoći sa 36 milijuna eura kao prve projekte financirane kroz novu shemu nazvanu "Brzi put do inovacije", nalazi se i jedan u kojemu sudjeluju Hrvati.

Tvrtka Oikon d.o.o. – Institut za primijenjenu ekologiju, naime, zajedno s još četiri partnera iz Belgije, Danske i Velike Britanije dobila je 2,62 milijuna eura za projekt "ShaleSafe" kojim razvijaju mehanizam praćenja podataka prilikom istraživanja i eksploatacije plina iz škriljevca. Shema pomaže inovativnim idejama da se brže probiju do tržišta, a na prvi natječaj stiglo je 269 prijava.

>> Prvo izvješće o provedbi direktive o otpadu iz nuklearke Krško

>> U prekograničnu suradnju Srbije i RH Unija ulaže 34 milijuna eura

Komentara 5

HR
hromcan
15:04 29.08.2015.

Mi Hrvati jesmo lopovi ali još veči od nas su ostali u EU.

Avatar nekakav
nekakav
07:40 03.09.2015.

hrvati su, to je sad već jasno, među vodećima u tim tehnologijama frackinga. eto, i ovo je dokaz tome. imamo snimljeni jadran u detalje, uskoro kreću bušenja i hrvatska će plivati u nafti i plinu. jedino pitanje je koja će će stranka biti koja će si prisvojiti zasluge. jer nepobitno je dokazano da tu ima nafte i plina. to što je ina radila 60 godina, je smijeh.

Avatar Lutkica
Lutkica
21:14 03.09.2015.

izvorišta plina su dobra zarada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije