Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER PJESNIKA

MAX! Bonačić: Ćiri sam čudan. Zato što mislim svojom glavom?

Luka Bonačić (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
07.09.2012.
u 16:11

– Prije 16 godina trebao sam biti prvak s Varteksom. Imali smo sjajnog predsjednika, pokojnog Herjavca i odlične mlade igrače, ali politika nije dopustila da budemo prvi – kazao je Bonačić za Max!

Luka Bonačić u intervjuu za novi broj sportskog tjednika Max! govori o godinama treniranja na istoku, novim izazovima u NK Zagrebu, Hajduku i slučaju fizičkog napada koji je doživio dok je vodio bijele.

Nakon šest godina provedenih u dalekoj Aziji (UAE i Iran), gdje je čak četiri puta s klubovima koje je vodio igrao završnicu tamošnje Lige prvaka (finale, dva puta četvrtfinale i polufinale) i nakon devetomjesečnog odmora prihvatio se spašavanja Zagreba koji u prvih sedam kola HNL-a nije osvojio nijedan bod.

– Te godine provedene daleko od Hrvatske bile su najplodonosnije u mojoj karijeri po uspjehu, zaradi, ali i u građenju mog osobnog trenerskog imidža. Kad sam sa Sepahanom izgubio polufinale azijske Lige prvaka za zelenim stolom (zbog igranja igrača s tri žuta kartona, nap. a.) od kluba koji je postao prvak Azije, zasitio sam se tuđine i odlučio se vratiti kući. Napravio sam predah od devet mjeseci, napunio baterije i poziv iz Zagreba doživio sam kao novi izazov – kaže Luka Bonačić.

Preuzeli ste Zagreb u teškoj situaciji?

– To je normalno za nas trenere. Uvijek se kaže da je ovaj naš trenerski posao avantura. Nadam se da će ova biti pozitivna. Iza mene je veliko trenersko iskustvo pa na angažman u Zagrebu gledam kao na svoju trenersku budućnost. Ovakva je situacija za svakog trenera izazov, a ja sam uvijek volio stvarati ispočetka. Ako Zagreb probudim i pomaknem sa začelja, za mene će to biti potvrda mene kao trenera.

Je li vas vaša beskompromisnost, neki bi rekli tvrdoglavost, dosta koštala u igračkoj i trenerskoj karijeri?

– Ćiro Blažević kaže da sam ja čudan. Što znači biti čudan? Imam svoju filozofiju koju drugi ne moraju voljeti. Prije sam volio putovati, pa kad bih ostavio neki klub, to nije značilo da mi je tu bilo loše. Borac sam iz kraja koji daje prave ili krive ljude. Nikada se nisam volio prilagođavati. Jesam li ja pravi ili krivi čovjek, to ne znam, ali znam da nisam glista. Nikada se nisam volio pokoravati autoritetu. Uvijek sam čuvao svoju osobnost i htio misliti svojom glavom. Kao igrač i kao trener. Kao igrač to sam manje mogao pa sam rano otišao iz Hajduka.

>> Cijeli intervju čitajte u novom broju Maxa! u subotu 8. rujna <<

Ključne riječi

Komentara 3

DO
dodgjeka
16:36 07.09.2012.

Ćiri su svi čudni,zašto nije preuzeo reprezentaciju prije EU-a ili sada za kvalfikacije za SP.Sada bi se vidjele njegove kvalitete. Lako je bilo onda sa onim klasama osvojiti treće mjesto na SP-u a on je kriv što nismo još boli bili

UF
ufrm
17:32 07.09.2012.

Luku Bonacica su pretukli dok je jos bio trener hajduka, naravno sve se uspjesno zataskalo - hrvatska nogometno "managerska" stvarnost

BS
bstrabi2
18:17 07.09.2012.

Dok god.Nogometni klub Zagreb.Ne vrati stari grb.I ne igra u gostima u plavim dresovim.Pravi zagrebčani neće navijat za njega.Pogotovo sad kad je i Bonačić došao.Koda je druga momćad hajduka izgleda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije