Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spriječen šverc

Talijan u podvozje kampera 'spremio' 640 mrtvih ptica

bajakovo
Goran Ferbežar/Pixsell
07.09.2012.
u 14:07

U prekršajnom postupku izrečena mu je novčana kazna od 20 tisuća kuna te su mu oduzeti vozilo, vabilice i krijumčarene ptice

Carinici na Bajakovu spriječili su još jedan pokušaj krijumčarenja preko tog graničnog prijelaza, ovoga puta zaštićenih i strogo zaštićenih ptica – ukupno 640 komada mrtvih prepelica, žutih pastirica, prugastih trepetljika te osam ptica drugih vrsta koje se zbog stanja u kojem su bile nisu mogle identificirati.

Kad se u srijedu na ulaznom traku za Hrvatsku iz smjera Republike Srbije zaustavio kombi – kamper talijanskih registarskih oznaka – carinicima je bio sumnjiv odgovor vozača Talijana na pitanje ima li što za prijaviti. Krenuli su u detaljan pregled kampera i prtljage te u prerađenom spremniku za plin u podvozju kampera pronašli 640 komada mrtvih ptica. O pronalasku su obavijestili Inspekciju zaštite prirode Ministarstva zaštite i okoliša čiji je inspektor ustanovio da je riječ o zaštićenim pticama. U kamperu je pronađeno i pet vabilica za ptice.

Talijanu je u prekršajnom postupku izrečena novčana kazna od 20 tisuća kuna te su mu oduzeti vozilo, vabilice i krijumčarene ptice.

Komentara 1

EX
excell
09:30 08.09.2012.

lovačko društvo iz međimurskog sela nedelišće svake godine dovodi strane lovce sa vabilicama gdje onda ti lovci rano ujutro pucaju na nemoćne ptice ....ove godine to se odvijalo u periodu od 05.-30.08 2012---mislim da lovce tre koji to omogućuju trebaba sudski goniti...naravno da neće jer su mnogi suci i policajci zamazanih prstiju u tome...bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije