Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija u kombajnu

Jozo Pek: Ovo je drugi put da me pokušavaju ubiti bombom

21.09.2015., Razbojiste - Jozo Peka kojem je navodno podmetnuta bomba pod kombajn na polju.
Foto: Davor Kibel/Glas Slavonije/PIXSELL
22.09.2015.
u 19:00

Osjetio sam udarac, a sekundu-dvije kasnije odjeknula je i eksplozija. Zatresao mi se cijeli kombajn, kaže Pek

Jedva je živu glavu, kaže, izvukao Jozo Pek iz Razbojišta kod Našica kada mu je u kombajnu eksplodirala bomba dok je vršio soju. Pokušali su ga, uvjeren je, ubiti, i to drugi put na isti način. Bomba mu je u kombajnu eksplodirala i lani u srpnju, a tada je s njim u kabini sjedio i sin Mate (5). Novi takav šok zbio se u subotu oko podneva.

Stotinu rupa

– Osjetio sam udarac, a sekundu-dvije kasnije odjeknula je i eksplozija. Zatresao mi se cijeli kombajn. Izbrojio sam stotinu rupa na njemu, šteta će biti i do 50.000 kuna – očajan je 54-godišnji Pek, otac troje djece.

Bomba je upala u kombajn koji ju je, rekonstruira, pokupio negdje na njivi. Pek je uvjeren kako nije riječ o slučajno odbačenoj napravi.

– Nije ležala na zemlji jer vršim na visini od 15 centimetara, a bomba ima deset centimetara. Morala je biti ili postavljena na stalak ili zavezana o korov – nagađa on. Isključuje i mogućnost da je postavljena u sam kombajn jer su ga čuvali noću.

Nepoznata naprava

Pekova obitelj vlasnik je OPG-a, a uzgojem se bavi na 240 hektara. Njivu kod Budimaca, gdje se sve zbilo, i koja se proteže se na 11 hektara, zakupio je od države prije tri godine.

– Pokušao mi je nauditi netko tko mi je zavidan jer dobro radimo. Prijavio sam sve policiji, i na koga sumnjam. Plašim se za život – ističe on.

Eksplozija mu je lani, prisjeća se, odjeknula metar od noge, a najgore mu je što je sve morao proživjeti i maleni sin.

Policija kaže kako je riječ o nepoznatoj eksplozivnoj napravi, da nitko nije ozlijeđen i da se činjenice još utvrđuju. 

>> Eksplozija i požar na Vrbanima, petero ozlijeđenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije