Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gorak okus

Jakovina i Petir u ratu oko zasluga za odštetu za mandarine

Marijana Petir
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
19.09.2014.
u 11:35

Petir tvrdi da je ona puno ranije shvatila problem, a Jakovina sada krade njezine ideje te traži od premijera da ga smijeni

Nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina dan prije prozvao HSS-ovu europarlamentarku Marijanu Petir za besramno obmanjivanje javnosti, Petir jučer poziva predsjednika Vlade da Jakovinu, koji je, kaže, u poljoprivredi uništio sve što se uništiti dalo – smijeni. Trenutačni je to epilog afere s neretvanskim mandarinama koje su, i više nego proizvođačima, ovih dana ogorčale hrvatskim političarima.

Europska komisija je, podsjetimo, u mjere za pomoć europskim proizvođačima voća i povrća ugroženim ruskim embargom uvrstila i mandarine, o čemu su se iz Ministarstva poljoprivrede oglasili kako je to zasluga ministra Jakovine. I dok proizvođači još ne znaju kamo će s rekordnom berbom od 70-ak tisuća tona, niti je EK zasad dobio ikakav hrvatski zahtjev za odštetu proizvođačima, Petir u maniri osobe B iz nekad gledanog kviza izjavljuje kako su mandarine njezina zasluga.

Tvrdi kako je Jakovina postao svjestan težine situacije tek 11. rujna kad mandarine počinje spominjati kao dodatni obrok voća u školama, dok ona od srpnja surađuje s Komisijom i traži moguća rješenja. Kronologija zabilježena u javnosti najbolje govori tko si je u nedostatku vlastitih ideja pripisao tuđe, poručila je Petir. U Ministarstvu su jučer šutjeli, jednako kao i proizvođači koji strepe od berbe.

>> EK u prijedlog nove Uredbe o interventnim mjerama uvrstila i mandarine

Komentara 4

OS
osica
12:59 19.09.2014.

Hrvatske mandarine najprije na Hrvatsko tržište , a onda izvoz a ne da kupujemo kisele uvozne. Svako zlo za neko dobro.

Avatar Peterančan
Peterančan
13:03 19.09.2014.

A ko je sad pak taj Jakovina? Jel iz Kumrovca ili Vrapča? Nije njemu lako, nije..

Avatar brk2101
brk2101
21:12 20.09.2014.

Prošle godine su naše bile kisele jer su ih rano obrali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije