Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU NOVOSTI

Revolucionarne promjene na OI: Zaštitne kacige odlaze u povijest, boksat će i profesionalci!

04.11.2014., Boksacki klub Sesvete, Zagreb - Luka Plantic, osvajac zlatne medalje na EP-u 2014. u Zagrebu i Damir Plantic, svjetski prvak u savateu u kategoriji do 80 kg. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
03.03.2016.
u 14:45

Zaštitne kacige ukinute su za amaterski boks još 2013. godine, a prema jučerašnjoj objavi AIBA-e ista će se pravila primijeniti i na nadolazeće Olimpijske igre.

Olimpijske igre u Rio de Janeiru će se upisati u povijest boksa. Po prvi put nakon 32 godine ukinut će se zaštitne kacige, a sve smo bliže i nastupima profesionalnih boksača, piše Fightsite.

- U Riju ćemo gledati profesionalne boksače. Ne znam koliko njih, ali oni će biti tamo. Svi koji će htjeti nastupiti na Igrama morat će proći isti proces kvalifikacija kao i amateri. Još nam jedino ostaje usvojiti promjene statuta što ćemo učiniti na izvanrednom kongresu u lipnju. Boks je jedini sport u olimpijskom programu u kojem ne nastupaju profesionalci - izjavio je prije nekoliko dana Ching-Kuo Wu, predsjednik Svjetske boksačke asocijacije AIBA-e.

Zaštitne kacige ukinute su za amaterski boks još 2013. godine, a prema jučerašnjoj objavi AIBA-e ista će se pravila primijeniti i na nadolazeće Olimpijske igre.

- Oduševljeni smo činjenicom da u Riju neće biti zaštitnih kaciga za boksače. To je nešto što su očekivali boksači, ali i brojni obožavatelji ovog sporta. Još od prvih razgovora s borcima i medicinskim osobljem smo istraživali mogućnost uklanjanja zaštitnih kaciga. Statistička istraživanja, kao i povratne informacije boraca i njihovih trenera, dovoljna su za zaključak kako je ovo najbolji ishod za naš sport. Veliko je postignuće što ćemo na idućim Olimpijskim igrama, najvećem sportskom događaju, naše boksače predstaviti bez kaciga - poručio je Ching-Kuo Wu za službenu stranicu AIBA-e.

Uvođenje profesionalaca na Olimpijske igre je već naišlo na negodovanje osoba iz vodećih svjetskih profesionalnih boksačkih organizacija. Prvi se oglasio World Boxing Council, čiji čelnici smatraju kako je ovdje riječ o sramotnoj odluci koja ugrožava sigurnost amaterskih boraca.

>> Manny Pacquiao: Ako dozvolimo istospolne brakove bit ćemo gori od životinja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije