Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugi spor zbog junica

Zagrebačka tvrtka nakon 5 godina namirila dugovanje požeškom stočaru

junice,goveda
Damir Špehar/VLM
13.11.2013.
u 22:48

BR-ZO PROM iz Zagreba isplatila je dugovanje Obiteljskom gospodarstvu Kelčec iz Ferovca pokraj Kutjeva zbog toga što im nisu u skladu s ugovorom potpisanim u rujnu 2006. godine isporučili osam steonih junica

Nakon sudskog spora koji pred zagrebačkim sudovima traje više od pet godina tvrtka BR-ZO PROM iz Zagreba isplatila je dugovanje Obiteljskom gospodarstvu Kelčec iz Ferovca pokraj Kutjeva zbog toga što im nisu u skladu s ugovorom potpisanim u rujnu 2006. godine isporučili osam steonih junica. Kelčecovi su im tada uplatili 100.528 kuna, a tvrtka se obavezala da će im u roku od 30 dana isporučiti junice. To se nije dogodilo pa je OPG Kelčec tužilo tvrtku Općinskom sudu u Zagrebu, koji je u svibnju 2010. presudio da BR-ZO PROM treba platiti dug s kamatama i sudskim troškovima, ali je tu presudu ukinuo zagrebački Županijski sud zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka.

Tvrtka je ranije platila dio duga, a u međuvremenu i preostali iznos od 10.434 kune.

-Do problema je došlo jer je banka kod koje je gospodin Igor Kelčec podigao kredit uplatila novac prije isporuke, on je u vrijeme prve isporuke između 66 pristiglih iz Austrije izabrao samo jednu junicu, a sljedeće isporuke su išle drugim gospodarstvima tako da nije dobio ugovorenu količinu junica – ističu u tvrtki BR-ZO PROM dodajući da je on tada zatražio i povrat dijela uplaćenog novca što je ostvareno.

Obitelj Kelčec se u međuvremenu obraćala najvišim državnim institucijama uključujući i Ured predsjednika države kako bi riješili problem jer im je banka zbog kredita za farmu ovrhom uzimala prihode, a oni k tome nisu mogli poslovati. - Dug kojega sam uplatio je namiren, no ne i nastali troškovi, kao i zatezne kamate – kazao nam je Igor Kelčec najavljujući da to i nadalje potražuje od zagrebačke tvrtke.

>>Od poreznih obveznika izvukli 1,8 milijuna kuna, a slijede i odštete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije