Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okončan natječaj

Za gradnju LNG terminala na otoku Krku stiglo sedam ponuda

28.11.2013., Osijek - Direktor LNG Hrvatska i predstavnici Gazproma posjetili su Osijek i odrzali sastanak povodom gradnje plinskog terminala i prelaska gradskih autobusa na plin kao pogonsko gorivo. Mladen Antunovic, direktor LNG Hrvatska.  Photo: Marko
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
02.01.2016.
u 00:15

Četiri su ponude od industrijskih, a tri od financijskih ulagača. Ukupna vrijednost investicije veća je od milijardu eura

Tvrtka LNG Hrvatska zaprimila je sedam ponuda za ulaganje u LNG terminal na otoku Krku. Četiri ponude stigle su od industrijskih, a tri od financijskih ulagača.

U LNG Hrvatska navode da su ponude stigle od svjetski priznatih imena u području plinskog i financijskog biznisa, što govori o prepoznavanju važnosti LNG terminala Krk na svjetskoj energetskoj sceni.

Industrijski ulagači svoju su ponudu mogli dostaviti zaključno s 30. studenoga, a financijski ulagači do 31. prosinca 2015. Nakon što su ponude zaprimljene, sad slijede postupak evaluacije i ocjene pravnih i financijskih savjetnika i stručnih eksperata. Cijeli postupak proveden je u skladu s terminskim planom usuglašenim s Europskom komisijom i sukladno Direktivama EU i pozitivnim propisima Republike Hrvatske, kažu u LNG-ju Hrvatska. Procijenjena vrijednost ulaganja u LNG terminal na Krku je 600 milijuna eura, a uz dodatnu infrastrukturu – plinovode i kompresorske stanice, vrijednost te investicije prelazi milijardu eura. LNG terminal uvršten je i na listu Europske strategije energetske sigurnosti.

>> Za LNG stigle četiri ponude industrijskih i tri ponude financijskih ulagača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije