Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene u kompaniji

Vipnetu treba svježe gorivo, širi se izvan telekom-sektora

26.07.2016., Zagreb - Gradska svakodnevica u centru grada
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
09.09.2016.
u 15:38

Od 1.10. pojačava se najviši menadžment, a do kraja godine i uvodi superbrzo mobilno surfanje u 4 grada

Vipnet će s 1. listopada uvesti novu korporativnu organizaciju koja će po mnogo čemu nalikovati onoj Hrvatskog telekoma. Uz četiri člana uprave: za tehniku, financije, marketing i predsjednika uprave, dobit će još dva do tri nova člana najvišeg izvršnog tima. Vipnet će, doznajemo, zasebno profilirati vertikale privatnih, poslovnih korisnika te ICT-a, slično najvećem konkurentu. Glavna novina je član uprave za transformaciju, šef razvoja koji će širiti poslovanje u druge segmente pa čak i akvizicije izvan telekoma.

Unatoč poboljšanjima nakon dolaska novog šefa uprave Jiříja Dvorjančanskog pokazalo se da Vipnetu nije dovoljan rast samo u fiksnom segmentu i internetu, već mu treba svježe gorivo za rast. Da se spremaju promjene, signalizirao je Adrian Ježina, član uprave i šef tehnike, najavivši da će s 1. listopada napustiti kompaniju na vlastiti zahtjev.

Zamijenit će ga direktor razvoja prijenosne i pristupne mreže Tomislav Makar. Kompanija ističe da želi ostati tehnološki lider demonstriravši mobilni internet brzine 300 Mbit/s, fiksni po 2,1 Gbit/s, prijenos glasa preko LTE mreže (VoLTE) te 4k streaming preko LTE mreže.

– Puno investiramo. U prvih šest mjeseci uložili smo 35 posto više nego lani i želja nam je već do kraja godine mobilnim korisnicima u četiri najveća grada predstaviti mobilno surfanje od 300 Mbit/s te fiksnim korisnicima Vipneta početi nuditi brzine od 1 Gbps, kao najvećim gradovima u SAD-u, zaključuje Ježina.

>> Vipnet optikom pokrio više od 400.000 hrvatskih kućanstava

Komentara 2

HH
helgin@hogar
15:53 09.09.2016.

svi ste vi otimaci, kao i tcom i tele2

DA
dangebandi
01:04 10.09.2016.

Otvaraju lanac pekara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije