Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

Unatoč krizi, na MasterCardu u Europi 14 posto više transakcija

kartice
Dražen Prša
06.05.2010.
u 14:01

U prvom tromjesečju ove godine napravljeno je više od 1,8 milijardi transakcija. Zabilježen je bruto rast u dolarima od 11,9 posto, a volumen kupnje povećao se za 13,1 posto. Rasle su i gotovinske transakcije - 9,1 posto.

Europski potrošači povećali su broj kupovnih transakcija na MasterCardove kartice 14,1 posto u prvom tromjesečju ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani. Napravljeno je više od 1,8 milijardi transakcija. Zabilježen je bruto rast u dolarima od 11,9 posto, a opseg kupnje povećao se za 13,1 posto. Rasle su i gotovinske transakcije - 9,1 posto. Izdan je 201 milijun novih MasterCard kartica, što je porast za 4,7 posto u usporedbi s istim kvartalom 2009. te još 303 milijuna dodatnih Maestro kartica. 

- Uporaba debitnih kartica velika je, kao i izrazito povjerenje korisnika u njih, te možemo vidjeti kako "plastika" potiskuje gotovinu - prokomentirao je rezultate Javier Perez, predsjednik MasterCarda Europe.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije