Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADRUGA OBILJEŽILA PET GODINA POSTOJANJA

U pripremi osnivanja etične banke PwC pomaže ZEF-u

Goran Jeras
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
30.04.2019.
u 09:05

Na natječaju za novog upravitelja nitko nije ispunio uvjete, ponovit će ga tijekom sljedećih šest mjeseci, a u tom razdoblju kane predati i novi zahtjevi za osnivanjem banke

Projekt osnivanja etične banke, primarni cilj Zadruge za etično financiranje, nastavljen je tijekom prošle godine formiranjem novog stručnog tima koji radi na pripremi dokumentacije za ponovno predavanje zahtjeva za licencu, u skladu s novim regulativnim zahtjevima koji su u međuvremenu stupili na snagu, čulo se na Godišnjoj skupštini ZEF-a, održanoj u subotu, kad je zadruga svečano obilježila i pet godina rada.

– Vodi se računa o svim primjedbama koje je dala Hrvatska narodna banka na prošli zahtjev za izdavanjem licence, potrudit ćemo se da budu u potpunosti ispoštovane. Potpisali smo i partnerski sporazum s jednom od četiri najveće revizorske kuće u svijetu – PwC-om, kako bismo osigurali da dokumentacija bude besprijekorna – prokomentirao je dosadašnji upravitelj ZEF-a Goran Jeras kojemu je upravo istekao petogodišnji mandat, no nije se javio na natječaj za novi, uz obrazloženje da zadruga kao poslovni model ne smije biti vezana uz jednu čelnu osobu, no i dalje kao član vodstva ZEF-a sudjeluje u radu na licenciranju i ostalim projektima kojima se bave.

Kako na natječaju za novog upravitelja nitko nije ispunio uvjete, ponovit će ga tijekom sljedećih šest mjeseci, a u tom razdoblju kane predati i novi zahtjev za osnivanjem banke. Najavljuju i da bi im ova godina trebala biti prva s financijski pozitivnim rezultatom, na što će utjecati i finaliziranje projekta preuzimanja vjetroelektrane Orjak i prihoda koje će ona generirati. Na Skupštini je potvrđen i novi model solidarnog participiranja članova u financiranju projekata čime će se bitno smanjiti interni troškovi poslovanja zadruge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije