Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošnja

Trećina Hrvata na internetu kupuje karticama

kartice
Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL
25.11.2013.
u 21:51

Više od polovine internetskih transakcija odvija se na stranicama za grupne kupnje jer daju popuste, kaže MasterIndex

Hrvati sve više kupuju na internetu. Naime, rezultati MasterIndex istraživanja pokazali su da 37% korisnika kartica planira češće kupovati preko interneta nakon što je Hrvatska ušla u EU. Potaknulo ih je na to ukidanje carina, a neki su sada sigurniji u dostavu proizvoda. Najviše se na internetu kupuju odjeća, obuća, knjige i avionske karte.

Pri plaćanju većina kupaca koristi PayPal i kreditne kartice. Istraživanje pokazuje i da je popularnost internetskog bankarstva stabilna, korištenje kreditnih kartica raste sukladno dobi i primanjima, dok su debitne kartice, ali i internetsko bankarstvo, popularniji među mlađom populacijom. Zanimljivo, većina internetskih kupovina odvija se na stranicama za grupnu kupovinu zbog popusta.

>> 10 stvari na koje trebate paziti kada kupujete na eBayu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije