Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima novu dužnost

Tomislav Marinac podnio ostavku u NO Vaba banke

Tomislav Marinac
Marko Lukunić/PIXSELL
24.01.2014.
u 16:23

HANFA je Tomislavu Marincu izdala suglasnost za obavljanje funkcije člana Uprave Alternative Investa d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima.

HANFA je Tomislavu Marincu izdala suglasnost za obavljanje funkcije člana Uprave Alternative Investa d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima. Nakon izdavanja rješenja, Tomislav Marinac podnio je ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Vaba d.d. banke.

"Alternative Invest upravlja s tri investicijska fonda (A1 otvoreni investicijski fond s javnom ponudom, AP1 otvoreni investicijski fond s privatnom ponudom i AP2 otvoreni investicijski fond s privatnom ponudom). A1 otvoreni investicijski fond s javnom ponudom je fond prvenstveno namijenjen fizičkim i pravnim osobama koji ulažu dugoročno, prihvaćaju viši rizik u cilju ostvarivanja visokog prinosa na ulog i koji žele sudjelovati dijelom na tržištu kapitala država u razvoju srednje i istočne Europe, a važna im je svakodobna unovčivost uloga. Prema investicijskim ciljevima Fond je dionički koji najveći dio imovine ulaže u vlasničke vrijednosne papire izdavatelja iz Republike Hrvatske, CEFTA-e, EU-e, OECD-a. Temeljni cilj Fond namjerava ostvariti ulaganjem sredstava većim dijelom u vlasničke vrijednosne papire izdavatelja iz država srednje i istočne Europe te manjim dijelom u ostale financijske instrumente.", izvijestili su iz HANFA-e.

>>Spajaju se Raiffeisenovi fondovi, nastaje Raiffeisen Absolute

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije