Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski problemi

Splitskom Konstruktoru blokiran račun zbog poreznog duga

Željko Žderić
Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
04.06.2010.
u 16:42

Konkretnije informacije o Konstruktorovoj lošoj financijskoj slici čule su se i pošto je izgubio posao u vezi s gradnjom autoceste u C. Gori.

Splitski Konstruktor priznao je danas, odgovarajući na upit Zagrebačke burze, kako mu je blokiran žiro-račun zbog rješenja o ovrsi Porezne uprave. U istom odgovoru u Konstruktoru tvrde da su se s Poreznom upravom dogovorili o obročnoj otplati poreznog duga. Deblokadu platnog prometa u Konstruktoru očekuju najkasnije do ponedjeljka. O financijskim poteškoćama Konstruktora čuje se već dulje vrijeme, a konkretnije, premda neslužbene informacije, o blokadi te tvrtke pojavile su se odmah poslije gubitka posla u Crnoj Gori.

Tada se čulo kako će Konstruktor morati otpuštati radnike i da će se suočiti s financijskim problemima. Ne zna se kolik je točno Konstruktorov porezni dug ni hoće li tvrtka doista otpuštati zaposlenike jer je telefon direktora Ždeljka Žderića jučer bio gluh za novinare. Pošto je izgubio posao u vezi s gradnjom crnogorske autoceste Žderić je izgubio i nekad blisku poslovnu suradnju s Jurom Radićem.

Šef Instituta IGH odlučio je raskinuti poslovne veze s Konstruktorom u sklopu restrukturiranja IGH, ali i zbog loše medijske slike samog Žderića. Konstruktorovi problemi proizlaze i iz apsolutno smanjenih investicija u Hrvatskoj. Vlada je, naime, zbog krize i recesije, odnosno nedostatka novca odgodila tj. usporila sve nove projekte tako da su građevinske tvrtke prisiljene poslove tražiti na stranim tržištima. Iako se nadao poslu stoljeća u Crnoj Gori, Konstruktor ga nije dobio jer nije osigurao financiranje te investicije.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
16:51 04.06.2010.

moralo je do toga doći,kad su dobivali novac koliko su sami htjeli bilo je lako poslovati,to poduzeče popelo se na tron hrvatskog tržišta samo zahvaljujući političkim vezama,organizacija u toj firmi je ravna nuli,otimalo se na svim nivojima,i mormalan je slijed da se poduzeće ugasi

XP
xPhoto
18:21 04.06.2010.

Ovo je ekipa koja je trebala hrvatskim građevinarima osigurati posao stoljeća (autocesta u Crnogori). Jako dobra slika HR građevinarstva kao i tržišta nekretnina, da mi je znati dokada će banke refinancirati dugove čobanskim poduzetnicima. Ali će biti veselo u ovoj državici.

XP
xPhoto
18:23 04.06.2010.

Samo HR banke (podružnice stranih banaka) su mizerija za vlasnike (strance) i ako krenu stvari po zlu nitko se neće jako brinuti za njih, biti če samo još jedan otpis u knjigama, manji nego su bili ovi do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije