Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Sindikat HT-a: Tražimo prodaju svih 7% dionica

26. lipnja 2008. u 19:26 6 prikaza
Josip Pupić, čelnik sindikata
Foto: import

Upis i kupnja povlaštenih radničkih dionica HT-a pala je u loše tržišno vrijeme pa mnogi od čak 56.000 osoba nisu vidjeli u tome osobitu računicu. Javilo se samo 15.000 radnika, i to onih u radnom odnosu u HT-u ili Hrvatskoj pošti jer su bili bolje informirani. Ostali, kaže Josip Pupić, čelnik sindikata, nisu znali da, primjerice, dionice nose pravo na dividendu pa je i to razlog slabijeg odaziva.

No, i tako miran i nimalo euforičan upis dionica nije prošao bez problema. Sindikati kažu da će tražiti od Vlade da poštuje zakon na osnovi kojega je prodavala dionice. Kao prvo, traži se prodaja sedam posto dionica do kraja, a ne da Vlada uzima neprodani dio. To znači da pravo na kupnju, primjerice, ima i dioničar koji je uplatio čak 4,5 milijuna kuna za kupnju dionica, a ne da se paket reže na maksimalnih 1000 komada. Pupić kaže da je Vlada potpuno zakazala kao i aranžer izdanja jer nisu predvidjeli opciju manje potražnje od ponude.

Upravo to se dogodilo i stvorilo potpuni kaos. Vlada i ne pomišlja, doznajemo, da u HT-u otvori novi krug prodaje dionica pa, primjerice, omogući nekome s 4,5 milijuna kuna povlaštenu kupnju dionica čija je cijena bila u rasponu od 130 do 220 kuna.Josip Pupi?, ?elnik sindikata, traži od Vlade da poštuje zakon na osnovi kojega je prodavala dionice

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik